Baráti beszélgetés Winkler Gyulával Marosfőn

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjének gyakornoki találkozójára került sor július 11-én Marosfőn. A már hagyományossá vált programra idén is az EU Tábor adott otthont.

A baráti hangulatú beszélgetésen a résztvevők a brüsszeli látogatásukról, élményeikről, tapasztalataikról számoltak be.

„A Magyar Ifjúsági Értekezlet Winkler Gyula és Sógor Csaba EP-képviselőkkel szerződés formájában konkretizált, jól működő kapcsolatot alakított ki. Az együttműködésnek köszönhetően a MIÉRT minden évben öt fiatalnak biztosít gyakornoki lehetőséget Winkler Gyula EP-képviselő irodájában, Brüsszelben. Ezáltal újabb és újabb embereket vonunk be aktívan a szervezet életébe, lehetőséget adva nekik a tapasztalatszerzésre” – emelte ki Jakab Adorján, a MIÉRT elnökhelyettese.

„Azt szeretném, hogy évente többször találkozzunk. Szervezhetünk szakmai konferenciát, ha úgy látjátok, van erre kezdeményezés és igény. Mindehhez arra van szükség, hogy mindenki hozzájáruljon saját ötletével, megossza tapasztalatait és kapcsolatait. A funkciómból eredően egyik fő célom, hogy segítsem az erdélyi magyar fiatalokat, ezért lehetőségeim szerint támogatom a gyakornokaimat a programok megszervezésében” – hangsúlyozta Winkler, majd egy közös gulyásfőzésre invitálta a hallgatóságot.

A beszélgetést Bálint Margit, a képviselő asszisztensének előadása zárta, aki a külföldi gyakornoki programokról, lehetőségekről, kiírásokról tájékoztatta a fiataloknak.

Kimaradt?