Súlyos baleset történt a hét végén Farkaslakán

Autóbusszal ütközött össze Korond és Farkaslaka között egy kisautó. A személyautó két utasa életét vesztette a balesetben – írja a Székelyhon.

Súlyos közúti baleset történt szombaton reggel 9 órakor. A 71 éves, gyergyóditrói Z. I. személygépkocsijával Korond irányából tartott Székelyudvarhely felé a 13A jelzésű országúton, azonban Farkaslaka közelében egy jobbkanyarban – egyelőre ismeretlen okok miatt – áthajtott az út szemközti sávjára, ahol összeütközött a szabályosan közlekedő kisbusszal, amelyet a 45 esztendős, lövétei O. L. vezetett.

Az autó beszorult a busz és a védőkorlát közé, két utasa pedig nem élte túl a balesetet: a 69 éves, parajdi K. A. és az ugyanennyi idős gyergyószentmiklósi B. I. szörnyethalt. A gépkocsi sofőrjét kisebb sérülésekkel kórházba szállították. A kisbusznak, amely éppen a garázsba tartott, nem volt utasa. A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés és emberölés miatt indítanak eljárást – tájékoztatott a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kimaradt?