Megérkeztek a Szent György Napok statisztikái

Hétfőn délután közölte a Szent György Napok szervező stábja az idei fesztivál számadatait. Grubisics Levente főszervező növekvő tendenciákról számolt be, és az is kiderült, milyen szlogennel szervezik a jövő évi városnapokat.

Idén 318 programmal jelentkezett a Szent György Napok, a május elsejei szabadnap miatt pedig négy teljesértékű fesztiválnapot szerveztek, összesen négy színpadon és 44 helyszínen. Az érdeklődők 1560 perc színházi előadást tekinthettek meg összesen, érdeklődés pedig bőven volt, hiszen 5390 belépőjegyetjegyet értékesítettek.

A zenészek összesen 5875 percet játszottak, a közönséget pedig – az igen nagy létszámú iskolás csoportokkal együtt – 2740 résztvevő szórakoztatta. Nyolcvanezer fesztiválozót számláltak, akik a tavalyinál némileg kevesebb sört – 70 000 pohárral – fogyasztottak, ám a csaposok elégedettek lehettek, hiszen a kevésbé vonzó időjárási körülmények ellenére zártak ezzel a számmal.

A rendezvény költségvetése 1 millió 50 ezer lejt tett ki, ebből 350 lejjel járult a szervezési költségekhez az önkormányzat. Idén egyébként megduplázták a bóvliárusok helydíját, így feleződött a standok száma, de a bevételeken nem érződött meg a változás. A kézműves vásáron mintegy 220 árus értékesítette portékáit. Komolyan baleset, összetűzés, probléma nem történt a városnapokon, egy halálesetről szóló hírről még aznap kiderült, hogy kacsa volt.

A városnapokon nem először részt vevő Rúzsa Magdi elmondta, remekül érezte magát, hálás közönség előtt léphetett fel, a városról pedig csak szuperlatívuszokban beszélhet. Grubisics Levente elárulta, a következő városnapok szlogenje a "Sepsiszentgyörgy – fesztiváros" lesz, ennek a román megfelelőjét azonban még nem találták ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?