Cukorbeteg gyerekek jelentkezését várják élménytáborba

Idén nyáron negyedik éve készül a Yuppi Tábor csapata életkedvet és önbizalmat fokozó élményekkel gazdagítani az 1-es típusú diabétesszel diagnosztizált gyermekeket. A 7-12 és a 13-17 év közöttiek számára is megkezdődött a jelentkezési időszak.

A Yuppi Tábor célja, hogy a krónikusan beteg gyerekek izgalmas kihívásokkal teli foglalkozások során felfedezhessék és átléphessék határaikat, rájöjjenek arra, hogy a betegség a legfontosabb dolgokat nem veheti el tőlük, így is részük lehet számtalan kalandban, valódi örömökben.

A terápiás rekreáció avagy élményterápia módszerével elérhető, hogy a gyerekek szinte megfeledkezzenek betegségükről. Lovagolhatnak, kenuzhatnak, falat mászhatnak, zenélhetnek, színészkedhetnek és megannyi mást kipróbálhatnak, mindezt olyan környezetben, ahol testi és lelki biztonságukra különös figyelmet fordítanak a felnőtt önkéntesek, avagy a Manók, a kísérők és az orvosok. Aki szeretne önkéntesként részt venni a táborban, jelentkezhet még kitolt, április 13-i határidővel.

Az előző évekhez képest újdonság, hogy ezúttal két külön korcsoportnak külön tábort tartanak, a kisebbeknek augusztus 9-16., a nagyobbaknak július 12-19 között. A helyszín mindkét esetben Mezősályi.

A részvétel ingyenes, és a gyerek kezelőorvosa által kitöltendő jelentkezési lap elküldése az első lépés a tábor felé. A kapcsolattartó kezelőorvosok listája megtalálható a Yuppi Tábor honlapján, akárcsak a részvételi feltételek, és még sok más tudnivaló. Érdeklődni telefonon is lehet a 0743 519602-es számon vagy e-mailen a camper@yuppicamp.ro címen Németh Jakab Imola gyerekszervezőnél.

Kapcsolódók

Kimaradt?