Kiderült, hogy nem twittereznek az időutazók

Egy michigani egyetem asztrofizikusa és diákjai azt vizsgálták nemrég, hogy ha léteznek időutazók, eldicsekednek-e szerzett tudásukkal az interneten? Nem találtak semmilyen nyomot.

Egy csütörtöki póker közben beszélték rá egymást az amerikai egyetem diákjai és egyik tanára, hogy az időutazók nyomába eredjenek. Arról döntöttek, hogy a Ferenc pápával és az ISON üstökössel kapcsolatos híreket vizsgálják meg, hátha találnak olyan Twitter-bejegyzést, amely már időnap előtt jelent meg, tehát elárulja az időutazó kilétét. A pápát tavaly márciusban választották meg, az ISON pedig 2012 szeptemberében került a köztudatba.

A vizsgálatok egy másik síkon is beindultak: tavaly szeptemberben arra kérték az embereket, hogy az „#Icanchangethepast2”, azaz „meg tudom változtatni a múltat 2” szöveget írják be a Twitterre, de augusztusban, azaz egy hónappal korábban. Senki nem tett eleget a kérésüknek.

Az eredményekről – vagy inkább azok hiányáról – az év elején tesznek jelentést Washingtonban. A kutatást persze maguk sem vették komolyan, Robert Nemiroff asztrofizikus eddig sem hitt az időutazás lehetőségében, ezután, mint mondta, még annyira sem fog. Avi Loeb csillagász is reagált a könnyed kutatásra: „bárki, aki használja az online társkeresőket, tudja, hogy az internet az utolsó hely, ahol a fizikai valóságról megtalálja az igazat”, fogalmazott.

 

 

Kimaradt?