Brutálisan bántalmazott elefánt érdekében fog össze a sztárvilág

Sir Paul McCartney és Pamela Anderson és Bollywood több filmcsillaga mellett tömegeket borított ki a nemzetközi állatvédő szervezet, a PETA videója, amin egy 13 éves elefántot bántalmaznak Indiában – számolt be a hvg.hu kedden.

Egy 13 éves, fogságban tartott indiai elefántot bántalmaznak gazdái Kolhapur település templomának területén, erről  számolt be az al-Dzsazíra egy videóban.

A Sunder nevű elefántnak a PETA szerint dohányt adtak, enni és inni viszont nem, és egy éles végű bottal nem csak verték, de a szemét is megsértették. A videót csak erős idegzetűek nézzék meg:

https://www.youtube.com/watch?v=1BOWXPyQiMw#t=0

Az elefánt kálváriája már egy éve sokkolja a hírolvasókat, a sanyarú állatsors Sir Paul McCartneyt és Pamela Andersont is kiborította, ezért levelet írtak a hatóságoknak Sunder szabadulása érdekében.

A hatóságok elrendelték, hogy az elefántot kötelesek átszállítani egy helyre, ahol felgyógyítják sérüléseiből, de a gazdái nem engedték el az állatot.

A PETA erre válaszul a mumbai legfelső bírósághoz fordult, eközben pedig több indiai filmcsillag is Sundra segítségére sietett.

Indiában több mint 3000 elefánt él fogságban, láncra kötve, miközben a hindu vallási szertartások alatt tűrniük kell a sok órás álldogálást a trópusi hőségben, a hangos és riadalmat keltő dobolást, zenét.

 

 

Kimaradt?