Mondd a korod, a Google megmondja, hogy ki vagy

Mára közhelynek számít, hogy ha kíváncsiak vagyunk embertársaink legbensőbb titkaira, finom lenyomatát a Google keresőjének javaslataiból is megtudhatjuk.

A keresőóriás javaslatai ugyanis aszerint rendeződnek, hogy mire kérdeztek rá legtöbben. Így például, ha „a magyarok” szöveget írjuk be, kiderül: ezzel a kulcsszóval a felhasználók a magyarok eredete, himnusza, hitvilága stb. iránt érdeklődnek. A különböző korosztályok utáni vizsgálódás is beszédes.

Kiderül például, hogy már a 10 évesek érdeklődési köre is ijesztő: terhességgel kapcsolatos kérdéseik vannak, és megjelenik a „10 éves vagyok és elvált” szöveg is, ami szerencsére csak egy jemeni lány könyvére utal. A 12 évesek már nem csak „terhesek”, de szerelmesek is, a 13 évesek pedig egész sor problémára kíváncsiak: miért nincs spermájuk, hogyan kell fogyni, miért nincs mellük, baj-e, hogy cigiznek? A 14-18 közöttiek problémái gyakorlatilag szinte azonosak, azonban már nem csak a lányok, hanem a fiúk is aggódnak méreteik miatt.

Érdekes, a húsz évesek csak arra panaszkodnak, hogy nincs barátnőjük, a kíváncsiságuk is lankad, habár valaki igen sűrűn kereshetett rá önmagára, mert a „viki vagyok egy 25 éves egyetemista” szöveg is a javasoltak között szerepel. Az igazán ijesztő eredményt akkor kapjuk, amikor a „31 éves vagyok” szöveget írjuk be, ekkor a „vámpír vagyok 315 éves” javaslat bukkan fel.

A negyvenes korosztálynál egyértelműen Gál Csaba székelyudvarhelyi lakos az egyetlen kíváncsi ember, ő is csak magát szokta keresni az interneten. Az ötvenesek leginkább azt szeretnék megtudni, hogy mikor mehetnek már végre nyugdíjba, habár egy 53 éves férfi szívesen megosztaná a világgal, hogy miként lett szeretője a kislánya. A hatvan évesek is a nyugdíjazást firtatják, az idősebbek pedig mélyen hallgatnak. Vagy csak más keresési szokásaik vannak?

Kimaradt?