Sorozatgyilkost kerítettek kézre a román hatóságok?

A legfelsőbb ügyészség vette át a nyomozást annak a japán lánynak az ügyében, akit egy hete holtan találtak a Bukarest melletti Corbeanca erdőben – közölte csütörtökön a legfőbb ügyész. Korábban az ügyben az ilfovi törvényszéki ügyészek vizsgálódtak, ám alapos a gyanú, hogy a gyilkosság elkövetője további két nőt megerőszakolt majd megölt, három idősebb nőt pedig kifosztott az elmúlt hetekben.

Az eddig nyomozati anyag szerint a húsz éves japán nő augusztus 15-én érkezett turistaként Romániába, a Henri Coandă repülőtérre. Itt az első számú gyanúsított, a már előzetes letartóztatásban lévő Vlad Nicolae felajánlotta, hogy segít neki taxit szerezni. Az autóba együtt ültek be, ám rövid idő után – a taxisofőr tanúvallomása szerint – egy két oldalról erdővel övezett útszakaszon kiszálltak.japan

Két nappal később járókelők találtak rá a nő holttestére, amit levelekkel igyekezett beborítani a gyilkos. Kissé odébb, 67-70 méterre rábukkantak a japán turista bőröndjére is. A kórbonctani vizsgálat szerint halála előtt a nőt megerőszakolták.

Az ügyészeknek rövid idő alatt sikerült előállítaniuk Vlad Nicolaét. Úgy tudtak a nyomára bukkanni, hogy a férfi értékesíteni próbálta áldozata mobiltelefonját és fényképezőgépét. A gyanúsított tagadja a vádakat.

A legfőbb ügyész tájékoztatása szerint a szakértői vizsgálatok igazolják, hogy az első számú gyanúsított legalább három nő meggyilkolásával vádolható, a japán turista gyilkosa is ő volt. Laura Codruta Kövesi elmondta, az ügyészek gyanúját az elvégezett DNS-vizsgálatok erősítették meg.

Kimaradt?