A világ leghosszabb életű családja Olaszországban él

Kilenc olasz testvér együttvéve már 818 éves, és ezzel ők számítanak „a világ leghosszabb életű családjának”.

melis 8teso

A La Nuova Sardegna című szardíniai újság hétfői jelentése szerint az Ogliastra megyében fekvő Perdasdefogu önkormányzata a napokban kapta meg a Guinness Rekordok Könyvének értesítését arról, hogy a szardíniai településen élő Melis-család – kilenc testvér – a 2012. június 1-jei állapot szerint együttesen 818 év 205 nap életévvel hivatalosan is felvételt nyert a rekordok közé mint a „világ leghosszabb életű családja”.

melis nagycsalad

A testvérek többsége 90-es éveiben jár. A legidősebb Consolata, aki szerdán tölti be 105. életévét, őt Claudia követi, aki 99 éve ellenére minden reggel az első sorban ül a misén a templomban. A 97 éves Mariát már többféle időskori nyavalya gyötri. Őt egy fiútestvér követi, a 93 éves Antonio, húga 91 éves, öccsük, Adolfo pedig csak 89, így ő még aktívan dolgozik a helyi kocsmában. A 81 éves Vitalia a sziget fővárosában, Cagliariban él, akárcsak a legfiatalabb testvér, Mafalda, aki 78 évével valósággal bakfisnak számít a családban.

melis nagynagyi

A szardíniai lap szerint a matuzsálemi korú testvérek közül a legboldogabb éppen a legidősebb, a 105 éves Consolata, mivel kilenc gyerek, 24 unoka, 25 dédunoka és három ükunoka veszi körül. 

Az újság szerint a Guinness szakemberei hét éven át keresték a földkerekségen a világ leghosszabb életű családját.

Kimaradt?