Őszi Sokadalomra készülnek Kézdivásárhelyen

Apró módosítások még lehetnek rajta, de végleges már az augusztus 31. – szeptember 2. között tartandó kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom programja – közölték a szervezők.

A nagyszínpadi produkciók mellett, bekapcsolódik a programkínálatba az Incze László Céhtörténeti Múzeum, a Báró Wesselényi Miklós könyvtár és a Városi Színház is, emellett a Molnár Józsiás parkban szórakozhatnak a gyerekek. Az őszi kézműves vásárra több mint 60 jelentkező van, a fiataloknak pedig egy különleges bulival készülnek a szervezők – a mára már híressé vált fejhallgatós partival.

Az Őszi Sokadalom szervezőcsapata sajtótájékoztató keretében mutatta be a végleges programot és annak kísérőeseményeit. Az Őszi Sokadalom főtémájaként megfogalmazott őszi vásáron a megálmodott 80 vásári sátor meg lesz töltve – jelentette be Ménessy Kinga, a rendezvény főszervezője.

A 60 kézműves mellett helyet kapnak a Székelygyümölcs Egyesület szezontermékei, az Átalvető, a Legendás, Székely és Góbé termékek is. „Nem titkolt célunk jövőre helyi és környékbeli őstermelőkkel is megtölteni a vásári teret, idén időszűke miatt ez nem jöhetett létre" – tette hozzá a szervező.

A három nap minden időpontját betölti egy-egy program, délelőtt inkább gyerek- és kulturális programok kapnak helyet a nagyszínpadon, este a sztároké a főszerep, egészen késő éjszakáig. A fellépők listája kiegészült a legendás Lokomotív GT egyik oszlopos tagjával, Somló Tamással is, aki az LGT Emlékzenekarral fog egy színpadra lépni és előadni az LGT legnagyobb slágereit.

„A következő csapatot két okból is büszkén jelentem be. Az első okom az, hogy világbajnok táncosokról van szó, a másik, hogy a csoport egyik tagja kézdivásárhelyi születésű" – hangsúlyozta Ménessy Kinga. A városnapok első napján, pénteken, késő délután a 4 For Dance táncegyüttes lép színpadra. A színpadi programok a helyi fellépők mellett a testvérvárosi vendégek produkcióival egészülnek ki.

A fiatalabb generációnak egy abszolút premiernek számító szórakozási lehetőséget kínálnak a szervezők. Először lesz Kézdivásárhelyen Silent Dance Party, amely azt jelenti, hogy a résztvevők fejhallgatóval a fejükön, három különböző csatornán, három lemezlovas, más-más stílusú zenéjére bulizhatnak, csendben.

A Silent Dance partisátrat a Vigadó udvarán rendezik be, augusztus 31-én és szeptember elsején 22 órától. „Minden este három lemezlovas fog zenélni, pénteken a mai slágerekre és partizenékre fektettük a hangsúlyt, szombaton pedig alternatív és elektronikus zene lesz" – mondta Molnár Katalin, a Silent Dance partik helyi felelőse.

Mindkét este 400 fejhallgatóval és több mint 800 elemmel készülnek, a buli belépős lesz, amellyel az érdeklődő „kibéreli" a vezeték nélküli fejhallgatót, és amelyre egy italt is kap.

A szervezők az élő zenekarok közötti hosszabb átszerelések idejére is kigondoltak egy alternatívát. Amíg a nagyzenekarok behangolnak, egy színházi bemutató előadást lehet megtekinteni a Macskakő színjátszó csoport előadásában, a Vigadóban. A bemutatóról és a további színházi kísérőprogramokról Kolcsár József, a Városi Színház igazgatója beszélt.

A városnapok alatt a Vigadó előtti sátorban a Városi Színház társulata fog felszolgálni, miközben felvilágosítást nyújtanak az évad repertoárjáról és terveiről. Az idelátogatók beszélgethetnek a színészekkel, rendezőkkel, illetve részleteket hallhatnak – felolvasó színház formájában – az idei évad előadásaiból. Szombaton 21 órától és vasárnap 20.30-tól a Macskakő színjátszó csoport: A Nagy Medve című előadását tekinthetik meg, Csehov a Medve komédiája alapján.

Az Őszi Sokadalom programja elérhető a www.oszisokadalom.ro honlapon.

Kimaradt?