Megszökött a pécsi dzsúdós brutális gyilkosa

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Nagykozáron élő Fekete Lászlót gyanúsítják azzal, hogy megölte a pécsi Maxi bár biztonsági őrét, a 21 éves B. Dánielt, akinek holttestét a bár mellékhelyiségében találták meg szombat délután.

maxiklub

A rendelkezésre álló adatok szerint szombaton kora délután tettlegességig fajuló szóváltás során szúrta meg a Fekinek becézett férfi azt a fiatal fiút, aki különben alapvetően erős fizikumú, a PVSK Dzsúdó szakosztálya és a Pécsi Küzdősport Egyesület versenyzője volt. A dzsúdóban és ketrecharcban jártas fiatalember a pécsi honvédkórházban műtősként dolgozott, s mellékállásban vállalt munkát éjjelente biztonsági őrként. Egyetlen jól irányzott késszúrás végzett vele.

daniel eros

Az áldozat szüleit horvátországi nyaralásuk közben érte a tragédia híre. Azonnal hazautaztak. Vasárnap este pécsiek népes csoportja gyújtott gyertyát B. Dániel emlékére. A rendőrség információi szerint a tettes ismerte áldozatát. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért vesztek össze. A szórakozóhely tulajdonosa a helyszínen csak annyi mondott egy fővárosi bulvárlapnak, a Borsnak, hogy ő az áldozat legjobb barátja volt, de ismerte a gyilkost is.

daniel emlekhely

Az elkövető menekülésének kezdeti útvonalát több bankfiók kamerája is rögzítette, de a rendőrségnek még nem sikerült nyomára bukkannia. A rendőrség már szombat este megszállta Nagykozárt, a több tucat kommandós átfésült minden olyan házat, ahol Fekete barátai, ismerősei laknak. Szemtanúk szerint a gépfegyveresek minden ilyen házból kirángatták a lakókat, akik falhoz állítva, széttett lábakkal várták a házkutatás végét.

A férfi családi házát is felforgatták a rendőrök. A gyilkos 18 éves fiával és édesanyjával lakott. Az asszony idegösszeomlást kapott amikor megtudta, fia mit tett. A falusiak szerint Fekete anyja és fia is „teljesen normális”.

„Miután kirámolta az ékszerboltot, egy kocsma padlásán húzta meg magát. Onnan rángatták le végül a rendőrök. Sokan tudták, hol rejtőzik, de senki nem merte elárulni, hisz rettegtek Feketétől” – mondta az egyik kocsma pultosa. Ugyanannál a kocsmánál látták utoljára napokkal a gyilkosság előtt.

nagykozar

A kocsma egyik alkalmazottja, aki nevét nem merte vállalni, elmondta: a tulajdonos Feketét kitiltotta a helyiségből, ugyanis egyik barátja fejét szinte pépesre verte. A fiú koponyájának egy részét platinával kellett pótolni. „Néhány napja könyörgött, hogy engedjem be egy sörre, akkor mesélte, hogy 4 év börtönt kapott a verésért és szeptember elején kell bemennie a börtönbe – tette hozzá az alkalmazott.

Fekete a 10 éve történt ékszerrablásért 8 évet ült, aztán késelés miatt ítélték el 3 évre. Nemrég töltötte le büntetését, időközben viszont legutóbbi brutális erőszakossága ügyében is határoztak: szeptembertől letöltendő 4 év börtönt róttak rá.

„A falu fellélegzett, amikor börtönbe vitték. Ahogy előkerült, újra folyt a vér. Élete végéig börtönben kéne sínylődnie” – mondta egy nagykozári.

feketelaszlo

A rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi Fekete László 41 éves nagykozári lakost, aki kb. 190 cm magas, vékony testalkatú, rövid, őszes hajú, szemüveget hord, bal karján tetoválás van. Kérik, hogy aki hollétével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, értesítse a hatóságokat.

Kimaradt?