Elkészült Nagyvárad központi mélygarázsának felszíni látványterve

Kihirdették annak a nemzetközi pályázatnak az eredményét, amelyet május végén írt ki a nagyváradi önkormányzat a Kossuth (ma Independeței) utcai háromszintes mélygarázs fölötti terület rendezésére.

Az eredményről csütörtökön számolt be Mircea Mălan nagyváradi alpolgármester és Radu Fortiș, a város főépítésze, ők a beérkezett 15 pályázat zsűrizésében is részt vettek.

Az első helyre a bukaresti Dragoș Ștefan Dragnea Építésziroda pályamunkája került (készítők: Dragoș Ștefan Dragnea, Andra Jurgiu és Oana Vasile), a második a temesvári Sinestezia Conceptual Studios Kft. (szerzők: Hapenciuc Alma-Dia, Rupacici Oana), a harmadik pedig a kolozsvári Atelier Schmidt Kft. (szerző: Mihai Schmidt).

A nyertes projekt az alpolgármester szerint elegáns és egyszerű, a mélygarázs bejáratát is integrálja a tér képébe, és látható marad a Cion zsinagóga, a Fekete Sas-palota és a Szent László (ma Unirii) tér is.

A Kossuth utcai háromszintes, 460 férőhelyes mélygarázst egyébként több éves munka, több újratervezés után június 25-én nyitották meg, azóta mérséklődtek a parkolási gondok a megyeszékhely központjában. A föld alatti parkolót a megnyitásától számított első három hónapban még ingyenesen használhatják az autósok.

(Címlapkép: a szerző felvétele)

Kapcsolódók

Kimaradt?