Bővülő szolgáltatások a csíkszeredai családtervezési rendelőben

Családtervezési tanácsadás, méhnyakrák-szűrés, pszichológiai tanácsadás mellett szülészeti-nőgyógyászati vizsgálatok is elérhetők Csíkszeredában a Hargita Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjében.

A szülészeti-nőgyógyászati szolgáltatások háziorvosi beutalóval ingyenesek (az egészségbiztosítási pénztár rendelkezése szerint szeptember 30-ig nem kötelező a beutaló felmutatása). Dr. Portik Botond szülész-nőgyógyász szakorvos Csíkszeredában a poliklinika első emeletén, az 57-es rendelőben várja a pácienseket, hétfőn 14–18, kedden 13–20, szerdán, csütörtökön és pénteken 8–15 óra között. A rendelő keretében működik az országos méhnyakrák-szűrő program is, minden 25 és 64 év közötti nő ingyenesen igénybe veheti ezt a lehetőséget.

A családtervezési rendelőben által nyújtott működő szülészeti-nőgyógyászati szolgáltatásokra és a méhnyakrák-szűrésre előjegyzést lehet igényelni a telefonon, munkanapokon 8–15 óra között a 0372/661–291-os telefonszámon, személyesen a rendelőben, illetve az online előjegyzési felületen, a korhaz.ro honlapon. Csíkszeredában, a családtervezési rendelő keretében pszichológiai tanácsadást is igénybe lehet venni, erre előzetes bejelentkezés szükséges a 0758/117–660-os telefonszámon. A pszichológiai tanácsadás a nőgyógyászati rendeléssel egyidőben Szentegyházán is működik, előjegyzést a fenti telefonszámon lehet kérni.

Hétfőnként 9 és 12 óra között a kórház Szentegyházi Egészségügyi Központjában is rendel a szülész-nőgyógyász szakorvos. Ide előjegyzést a 0266/246–019-es telefonszámon lehet igényelni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?