Koronavírus: ezek a legfrissebb Hargita megyei adatok

A Hargita megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) hétfőn reggel közzétette a megyére vonatkozó legfrissebb számadatokat a járvány kapcsán. A legfontosabb, hogy továbbra sincs igazolt koronavírusos megbetegedés Hargita megyében. Az igazgatóság továbbra is kéri a lakosságot a szabályok, előírások betartására.

Hargita megyében a Covid-19-re tesztelt személyek száma eddig 58, ebből negatív lett 53 eredmény, 5 eredményt még várnak a kolozsvári tesztelési központból, de a tesztelt betegek már panaszmentesek – áll az igazgatóság hétfő reggeli közleményében. A Tar Gyöngyi vezette intézmény szerint a székely megyében hétfő reggelig a karanténba helyezett személyek száma 120 fő, jelenleg karanténban 100-an vannak, a lakhelyi elkülönítésbe helyezett személyek száma összesen 2 941, jelenleg 2716.

A közleményben továbbra is azt kérik a megye lakosságától: „vegyék nagyon komolyan és fogadják megértéssel a szükségállapotot és a szigorú járványügyi szabályokat, hisz mindannyiunk érdekeit és a COVID-járvány terjedésének lassítását szolgálják”. Az igazgatóság kiemeli, hogy országosan érvényes különleges kommunikálási szabályok vannak érvényben a szükségállapot idején: „A Stratégiai Kommunikációs Csoport naponta déli 13 órakor közöl egy országos helyzetjelentést. Csak ezt követően frissíthető a helyi jellegű tájékoztató, ilyenkor engedélyeztetés után megyei adatok is közölhetők, a személyazonosság felfedése nélkül, általában a prefektusi hivatal közli a megyei adatokat” – közölték.

A kommüniké emlékeztet arra, hogy Hargita megye székhelyén, Csíkszeredában két helyszínen is végeznek a múlt csütörtök óta koronavírus-teszteket: szakmai együttműködésben a Hargita megye Közegészségügyi Igazgatóság keretében működő Molekuláris diagnosztikai laboratóriumban és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház nemrég üzembe helyezett saját laboratóriumában. „Fogjunk össze mindannyian lehetőségeinkhez mérten, a világszinten terjedő Covid-19 fenyegetésének fékezéséért és visszaszorításáért, hogy közösségünk minél kisebb veszteségeket szenvedjen” – zárták a közleményt.

Kapcsolódók

Kimaradt?