FRISSÍTVE – Megkezdődött a miniszterjelöltek meghallgatása a szakbizottságokban

FRISSÍTVE: Pozitívan véleményezte kedden Nicolae Ciucă jelöltségét a védelmi miniszteri tisztségre a parlament két házának egyesített szakbizottsága. Lucian Ovidiu Heiuş pénzügyminiszter-jelölt viszont nem kapott elegendő voksot.

Ciucă jelölését 14-en támogatták, 6-an ellene szavaztak. A meghallgatást követően a bizottságok közös, indoklással ellátott konzultatív jellegű véleményezést bocsátanak ki.

Negatívan véleményezte viszont Lucian Ovidiu Heiuş jelöltségét a pénzügyi miniszteri tisztségre a parlament két házának egyesített szakbizottsága. Lucian Ovidiu Heiuş jelölését 15-en támogatták, 3-an ellene szavaztak, 19-en pedig tartózkodtak.

Heiuş az egyetlen új név a Florin Cîţu kijelölt kormányfő által javasolt komrányban a korábbi Orban-kormányhoz képest, amelyben Cîțu volt a pénzügyi tárca vezetője.

A minisztereket kedden, szerdán és csütörtökön hallgatják meg a szakbizottságokban. A kormány beiktatásáról szóló parlamenti szavazás időpontját még nem tűzték ki, de a házszabály szerint a kormánynévsor benyújtásától – a múlt péntektől – számított 15 napon belül sort kell keríteni rá.

(Nyitókép: Illusztráció | INQUAM Photos)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?