Körvonalazódik az RMDSZ tanácsosjelölti listája Marosvásárhelyen és Maros megyében

Lejárt a jelentkezési határidő a marosvásárhelyi és a Maros megyei RMDSZ-ben az idei önkormányzati választásokon kiosztásra kerülő tanácsosjelölti helyekre. Előbbire 24-en, utóbbira 18-an jelentkeztek.

A 24-es listán kilenc olyan személy van, akik jelenleg is önkormányzati képviselők, de vannak új nevek is. Leadta jelentkezési iratcsomóját Tamási Zsolt, a marosvásárhelyi katolikus iskola igazgatója is, aki négy éve nem kapott befutó helyet, tavaly azonban a tanácsosok lemondáshulláma miatt ő is bekerült volna a tanácsba, de az RMDSZ-es képviselőtestülettel nem vállalta a sorsközösséget.

Hasonlóan fest a megyei lista is: vannak új és már ismert nevek. De Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány elnökének neve például mindkét listán szerepel. Mind a megyeszékhelyi, mind a megyei jelöltlistán befutó helyen lesz legalább egy 35 év alatti fiatal és egy nő – mondta Kovács Mihály Levente, a Maros megyei RMDSZ ügyvezető elnöke.

Előbbi listán három hölgy neve szerepel, de az egyetlen 35 év alatti Frunda Csenge lehet. A megyei önkormányzat jelöltjelölt listáján két hölgy neve szerepel, de egyikük sem 35 év alatti. Azt a helyet Birtalan István, a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke kaphatja meg.

„Lendületes, szakmailag felkészült, menedzserszemléletet képviselő, Maros megye és Marosvásárhely fejlődését szem előtt tartó tanácsosi lista összeállítása a cél és erre megvan a lehetőségünk. Marosvásárhely és Maros megye Székelyföld húzóereje kell legyen, hiszen erre minden adottság megvan” – nyilatkozta Kovács Mihály Levente.

A jelentkezőknek fejlesztési javaslatot kellett összeállítaniuk, az újrázni készülőknek beszámolót is kellett mellékelniük, valamint a szavazójogosult 1 százalékának a támogató aláírását kellett felmutatniuk.

Kovács Mihály Levente tájékoztatása szerint a Maros megyei és a marosvásárhelyi RMDSZ-nek legkésőbb március 8-ig, indokolt esetben 10-ig kell a rangsorolást elvégeznie. Marosvásárhelyen a jelöltek rangsorolását a városi körzetekkel folytatott konzultációt követően a Területi Állandó Tanács végzi, míg a megyei tanácsosok esetében a Területi Képviselő Tanácsa.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?