Koronavírus-pánik: fejszét ragadtak egy Argeș megyei község lakói

Fejszét ragadva tiltakoztak a helyiek egy Argeș megyei faluban, amiért a prefektúra a karantén-központokat készül berendezni településhez közeli gyerektáborban és menedékházban a koronavírus tüneteit mutató személyek elhelyezésére.

Nucșoara lakói szerda délután utcára vonultak a hír hallatán utcára, a polgármesteri hivatalnak a csendőröket is ki kellett hívnia a lecsillapításukra – számoltak be a hírtelevíziók. Az emberek attól tartanak, hogy a község lakói is megbetegednek. „Miért akarnak ide karantén-központot? Meghalnak a gyerekeink. Vigyék máshová!” – kiabálták.

A község alpolgármestere, Ionică Berevoianu indokoltnak tartja az emberek félelmét. Ráadásul úgy véli, hogy a kiszemelt helyszínek egyike sem alkalmas karantén-központok berendezésére, mert nincs vezetékes víz és fával kell fűteni.

Az Argeș megyei közegészségügyi igazgatóság felrótta a prefektúrának, hogy nyilvánosságra hozta azokat a helyszíneket, ahol karantén-központokat készülnek berendezni a hatóságokat, szerintük ezt az információt titokban kellett volna tartani.

Kapcsolódók

Kimaradt?