Az USR–PLUS emlékeztette a kormányfőt a politikai egyezségre

Az USR–PLUS Szövetség elvárja a kormánytól, hogy megvalósítsa a politikai egyezményben foglaltakat – jelentette ki Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke és Dacian Cioloş, a Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártja (PLUS) elnöke miután Ludovic Orban kormányfővel találkoztak pénteken.

„A megbeszélés témái a kétfordulós polgármester-választás bevezetése, és annak lehetséges megvalósítása volt. A parlamenti út a legindokoltabb, és a költségvetés elfogadása után ez lesz az egyik prioritás, és a kormányfő is megerősítette, hogy számára is elsőbbésget élvez ez a törvénymódosítás. A kormányfő és a Nemzeti Liberális Párt támogatja tehát ezt az eljárást, és láttuk, hogy az államelnök is ezen a véleményen van” – nyilatkozta Barna.

Az előrehozott választások szintén szóba kerültek, és mihelyt a jövő évi költségvetést elfogadják, a téma ismét napirendre kerül.

Emlékeztették a kormányfőt, hogy az USR–PLUS Szövetség elvárja a kormánytól, hogy megvalósítsa a beiktatáskor aláírt politikai egyezményben foglaltakat. Többek között az igazságszolgáltatásban történő visszéléseket vizsgáló különleges ügyészi osztály felszámolásáról, a büntetés-végrehajtási kompenzációs jogorvoslat törvényével, az erdőirtás csökkentését és felszámolását célzó intézkedésekről van szó – említette az USR-elnök.

„Azokról a dolgokról is beszéltünk a kormányfővel, amelyeket választóink kértek tőlünk. Megegyeztünk, hogy felügyelni fogjuk a célkitűzések megvalósítását és időszakosan találkozni fogunk a miniszterelnökkel. Kifejtettük, megoldásokat is tudunk javasolni a felvetett problémák megoldására” – tette hozzá Dacian Cioloş PLUS-elnök.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?