Dan Barna is megállapodott Ludovic Orbannal az új kormány támogatásáról

Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke hétfőn közölte, hogy politikai megállapodást írt alá a Nemzeti Liberális Párttal.

A politikus elmondta, az Orban-kormány parlamenti támogatását többek közt ennek a megállapodásnak az aláírásához kötötték; ez megtörtént, de hátravan még a miniszterjelöltek szakbizottsági meghallgatása, amely szintén meghatározó lesz a parlamenti szavazáskor.

Az USR kitart azon álláspontja mellett, hogy mielőbb meg kell szabadulni a Dăncilă-kormánytól, ezért reméli, hogy jövő hétfőn már legitim és a parlament által jóváhagyott kormánya lesz az országnak - közölte a pártelnök a kormányalakításra felkért Ludovic Orbannal folytatott hétfői megbeszélést követően.

A megállapodás kitér többek közt a speciális nyugdíjakra, leszögezve, hogy a teljes állami nyugdíjrendszert a hozzájárulás elvére kell áthelyezni, az alkotmánybíróság döntéseivel összhangban, egyenlő bánásmódot biztosítva mindenkinek.

Barna arról számolt be, a kijelölt miniszterelnök optimista a kvórum tekintetében, és az USR mindent meg fog tenni, hogy meglegyen a szükséges létszám a kormány beiktatásáról döntő parlamenti szavazáskor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?