banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Pambuccian: a kisebbségek frakciója megszavazza az Orban-kormányt

A magyartól eltérő nemzeti kisebbségek parlamenti képviselőinek csoportja teljes létszámmal támogatja az Orban-kormány beiktatását - jelentette ki hétfőn Varujan Pambuccian, a frakció vezetője.

Az örmény politikus a kormányalakításra felkért Ludovic Orbannal való találkozója után elmondta, hogy az általa vezetett teljes frakció bizalmat fog szavazni a leendő kormánynak. Csak a beiktatást követően kezdenek részletes tárgyalásokba azokról a törvénytervezetekről, amelyek a kisebbségek törvényhozócsoportját érzékenyen érintik. „Remélem, hétfőn beiktatják a kormányt” - mondta a képviselő, aki azt is közölte, hogy a kormány jóváhagyásáról döntő parlamenti szavazáskor a csoport minden tagja jelen lesz.

Varujan Pambuccian reméli, hogy az új kormány stabilitást biztosít az országnak jövőre, a helyhatósági és parlamenti választások évében. Azt is javasolta Orbannak, hogy a kormányfőtitkár miniszteri rangot kapjon, de állítása szerint nem kérte, hogy ezt a funkciót az általa vezetett frakció valamelyik tagja kapja meg.

 

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?