Az ország összes pszichiátriai kórházát ellenőrzik a săpocai vérontás után

A săpocai kórházban történt vérontásból okulva az ország összes pszichiátriai kórházában ellenőrzéseket fog végezni az egészségügyi minisztérium, jelentette be hétfőn Sorina Pintea tárcavezető.

Közölte, hogy a săpocai egészségügyi intézményben befejezték a vizsgálatot. „Az ellenőrzések azonban csak most kezdődnek, minden egyes pszichiátriai kórházat ellenőrizni fogunk az országban. (…) Több aspektust is megvizsgálunk az ellenőrzések során, és kezdjük azokkal a kórházakkal, amelyeknél rendkívüli biztonsági intézkedések szükségesek” - nyilatkozta Pintea a săpocai kórházban.

Az egészségügyi miniszter azt is bejelentette hétfő reggel, hogy a săpocai kórház igazgatója lemondott az egészségügyi minisztérium által az intézménynél végzett vizsgálat eredményeinek bemutatása után.

A săpocai neuropszichiátriai kórház egyik páciense, egy 38 éves, alkoholelvonási tünetekkel beutalt férfi a szombatról vasárnapra virradó éjszaka folyamán egy infúziós állvánnyal több ütést mért a kórtermében fekvő páciensek fejére, majd a nők számára fenntartott szomszédos kórterem betegeit is megtámadta.

Négy páciens életét vesztette, további kilencen megsérültek. Ez utóbbiak közül az egyik belehalt sérüléseibe a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a bukaresti Floreasca kórházban. A másik nyolc sérültet fővárosi kórházakban ápolják.

Kapcsolódók

Kimaradt?