Megölte négy betegtársát: megszólalt a vérontást elkövető férfi

Konfliktusa volt egy betegtársával mielőtt négy másik pácienst megölt, kilencet pedig megsebesített vasárnap hajnalban egy infúziós állvánnyal a săpocai neuropszichiátriai kórházban.

Ezt a vérontás elkövetője vallotta vasárnap este a Buzău Megyei Törvényszék bírái előtt. A 38 éves, alkoholbeteg férfi elmondta, vitába keveredett egy ugyanabba a kórterembe beutalt beteggel, nagyon ideges lett, és ez késztette arra, hogy az infúziós állványt megragadva a páciensekre támadjon – számolt be a news.ro.

Másfelől a kórházból származó források szerint az egyik ügyeletet teljesítő asszisztensnő benyitott éjszaka abba a kórterembe, ahová az agresszort beutalták. Elmondta, hogy a férfi ébren volt, a kórteremben lévő mosdókagylónál állt, vizet fröcskölt az arcára, és a kérdéseire nem válaszolt.

A Buzău Megyei Törvényszék vasárnap este elrendelte, hogy pszichiátriai vizsgálatnak vessék alá a férfit. A szakvéleményezésnek arra kell választ adnia, hogy ítélőképessége birtokában volt-e, amikor a betegtársaira támadt. A férfit jelenleg éppen a gyilkosságsorozat helyszínén, a săpocai kórházban őrzik.

Kapcsolódók

Kimaradt?