Bukaresti kórházakba szállítják a săpocai kórházban megsérült betegeket

Bukaresti kórházakba szállítják a Buzău megyei Săpoca község neuropszichiátriai kórházának kilenc páciensét, akik megsérültek, amikor az éjszaka rájuk támadt egy másik beteg. 

A buzăui kórház sürgősségi osztályának vezetője, Adrian Zoica szerint mind a kilenc sérültet a fővárosba szállítják, a bukaresti Bagdasar, a Floreasca, a városi és a Pantelimon kórházakba. Két beteget helikopterrel visznek a fővárosba, a többi hetet mentővel szállítják. gészségügyi minisztérium tájékoztatása értelmében azért kell Bukarestbe szállítani a sérülteket, mert a buzăui kórháznak cs idegsebészeti osztálya. 

A săpocai neuropszichiátriai kórház egyik páciense az éjszaka folyamán egy infúziós állvánnyal több ütést mért a kórtermében fekvő páciensek fejére, majd a nők számára fenntartott szomszédos kórterem betegeit is megtámadta. Négy páciens életét vesztette, további kilencen megsérültek. 

A nyomozáshoz közel álló források szerint a vérontás a 208-as és a 209-es kórteremben történt, amelyekben benyugtatózott vagy ágyhoz kötött betegek feküdtek. Az agresszor 38 éves, a Buzău megyei Săgeata községből származik, és a csütörtöki nap folyamán utalták be a kórházba alkoholelvonási tünetekkel. A támadás után megpróbált elmenekülni, egy másik beteg kórházba utalása okán az egészségügyi intézményben tartózkodó rendőrnek azonban sikerült megállítania.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?