A lakosságnak nyújtott szolgáltatások egyszerűsítését célzó intézkedéseket vezet be a Maros Megyei Tanács (X)

A Maros Megyei Tanács támogatást nyert az Adminisztratív Kapacitás Operatív Program keretében, hogy olyan intézkedéseket vezessen be, amelyek egyszerűbbé teszik a lakosság számára bizonyos szolgáltatások elérését.

A projekt általános célja, hogy a Maros Megyei Tanács az adminisztratív eljárások és a bürokrácia csökkentésével biztosítsa az állampolgároknak az intézmény hatáskörébe tartozó közszolgáltatások minőségét és könnyebb elérhetőségét.

A projekt konkrét céljai:

1. A hivatalos dokumentumok igénylésének és kiváltásának egyszerűsítése az informatikai   rendszer és a back-office rendszer fejlesztésével.

2. Egy új információs csatorna biztosítása az állampolgárok számára. 

3. A dokumentumkezeléssel kapcsolatos belső eljárások / folyamatok egyszerűsítése és az intézményen belüli tevékenységek hatékonyságának növelése back-office szempontból egy olyan informatikai adminisztrációs rendszer életbe léptetésével, amely a megyei tanács tevékenységéhez igazodik. 

4. Egy belső menedzsmentet és a teljesítmény mérését lehetővé tevő eszköz fejlesztése az intézmény által nyújtott szolgáltatásokra vonatkozóan.  

5. Egy új eszköz kidolgozása az intézmény által kibocsátott dokumentumok eredetiségének megerősítésére.

6. Egy elektronikus adatbázis létrehozása az intézmény levéltárában lévő iratok egy részének digitalizálásával, hogy hatékonyabban lehessen válaszolni a lakosság részéről érkező kérésekre. 

Várt eredmények: A projektnek köszönhetően javulni fog az intézmény belső tevékenysége (back-office tevékenység) azáltal, hogy az új informatikai megoldások bevezetésével a lakosok egyszerűbben igényelhetnek és kaphatnak kézbe bizonyos hivatalos iratokat, emellett egyszerűbbé válik a Maros Megyei Tanács dokumentumainak kezelése, illetve digitalizálva lesz az intézmény archívumának egy része, azok az iratok, amelyekkel kapcsolatban a legtöbb kérés érkezik az állampolgárok részéről.

A projekt teljes értéke: 3 019 529,80 lej, amelyből:

  • vissza nem térítendő támogatás: 2 937 681,12 lej (98%) -85% ESZA, 13% állami költségvetés;
  • a kedvezményezett önrésze: 59 952,68 lej (2%),
  • nem elszámolható költségek: 21 896,00 lej

A projekt időtartama: 30 hónap.

Kimaradt?