Menekülés közben megölt egy rendőrt egy bűnöző Temes megyében

Megölt egy rendőrt vasárnap egy szökésben lévő bűnöző a Temes megyei Őszényben. A büntetett előéletű férfit nagy erőkkel keresik.

Az Opinia Timişoarei beszámolója szerint a temesrékási rendőrőrsöt vasárnap koradélután riasztották Temesvárról, hogy a községhez tartozó Őszény egyik házában egy nemzetközi körözés alatt álló, rablásért elítélt bűnöző bujkál. A házat körbevették, ám a férfi kiugrott az ablakon, egy pisztollyal többször rálőtt az egyik rendőrre, majd elmenekült. A rendőr a mellkasán és a nyakán sebesült meg. Rengeteg vért veszített, mire a mentősök kiértek, már nem élt.

A gyilkos bemenekült az egyik őszényi gazdaság udvarára, ahol fegyverével megfenyegette a háziakat, és el akarta venni az autójukat. Ám időközben egy rendőr utolérte, és tűzpárbaj alakult ki közöttük. A rendőr a vállán megsebesítette a bűnözőt, akinek azonban egy mellékutcára kiugorva sikerült elmenekülnie.

A 48 éves Marcel Lepát hatalmas erőkkel keresik, rendőrökből és csendőrökből álló csoportok fésülik át Őszényt és környékét. A hatóságok közzétették a férfi portréját is. A lakosságot arra kérik, hogy ne próbálják megközelíteni, mert rendkívül veszélyes bűnöző, de értesítsék hollétéről a 112-es segélyhívó számon a hatóságokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?