Szociális projektek támogatásáról döntött a kolozsvári önkormányzat

Összesen 70 ezer lejjel támogat szociális projekteket Kolozsvár önkormányzata az őszi időszakban. Oláh Emese alpolgármester elmodta: nélkülözhetetlennek tartja a szociális téren tevékenykedő szervezetek munkáját, mert számos olyan specifikus problémára nyújtanak megoldást, amelyre az önkormányzat szociális ellátórendszere nem tud megfelelő figyelmet fordítani.

„Noha az őszi pályázat során megpályázható összeg nem túl nagy, mégis fontos segítség lehet a szervezeteknek, amelyek a pénzből tovább tudják folytatni vagy bővíteni tevékenységüket” - fogalmazott Kolozsvár alpolgármestere. Elmondta, a pályázat révén szétosztott támogatást öt szervezet kapta meg.

A Down-kóros személyeket segítő Raluca Nevelőközpont inklúziós projektje 15 ezer lejes támogatásban részesül, ugyanennyi pénzt kap a Romániai Szülők Alapítvány egy gyerekgyógyászati telefonos tanácsadó segélyvonal működtetésére. A Csemete Alapítvány Speciális igényű gyerekek inklúziós klubja elnevezésű projektje számára 10 ezer lejes támogatást ítélt meg az önkormányzat.

A Beard Brothers Egyesület 15 ezer lejt kap a Beard Mobile nevű projektjére, a Little People Egyesület pedig 15 ezer lejes támogatásból szervezheti meg a daganatos betegséget túlélő fiatalok téli találkozóját.

Kapcsolódók

Kimaradt?