U21-es foci Eb: Ukrajna „hazaküldte” a torna fő esélyeseinek tartott franciákat

Fotó: UEFAAlaposan meglepte a tipsztereket az ukrán U21-es labdarúgó válogatott, amely vasárnap este a grúz-román rendezésű korosztályos Európa-bajnokság utolsó, Kolozsváron rendezett negyeddöntőjében 31-es győzelmet aratott a 400 millió eurós kerettel érkező Franciaország fölött.

A több mint ötezer néző előtt megrendezett sétatéri találkozón az esélyesebbnek tartott gall kakasok a - várakozásoknak megfelelően – beszorították észak-keleti szomszédunk csapatát és a 19. percben a vezetést is megszerezték Sylvain Ripoll tanítványai.  Az ukránok viszont nem zuhantak össze, Szudakov góljaival még a szünet előtt a maguk javára fordították az állást. Sőt a második félidőben, kihasználva a támadásba lendült franciák hagyta területeket, a harmadik gólt is bevitték, és ezzel végleg eldöntötték a továbbjutás kérdését.

A mérkőzés legjobbja Mihaijlo Mudrik volt, a Chelsea 100 millió eurós játékosa előbb kiharcolta az egyenlítő gólt megelőző büntetőt, majd a 41. percben egy 40 méteres passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Szudakovot.

Győzelmével Ukrajna bejutott az U21-es Eb elődöntőjébe, ahol Spanyolország vár rá. Másik ágon Anglia-Izrael elődöntőt rendeznek.

Labdarúgó U21-es Európa-bajnokság

  • Ukrajna-Franciaország 3-1
  • Anglia-Portugália 1-0
  • Izrael-Grúzia 0-0 (5-4 büntetőrúgások után)
  • Spanyolország-Svájc 2-1

Az elődöntők programja

  • Izrael - Anglia (Batumi, július 5, szerda, 19 óra)
  • Spanyolország – Ukrajna (Bukarest, Steaua stadion, július 5, 22 óra)

A döntőt július 8-án 19 órai kezdettel rendezik a Batumi Arénában.

Kapcsolódók

Kimaradt?