FRISSÍTVE – Transylvania Open: Tamara Korpatsch és Gabi Ruse játszhat a trófeáért

Fotó: Transylvania OpenFRISSÍTVE: Tamara Korpatsch a kolozsvári BT Arénában rendezett 259.303 dolláros összdíjazású Transylvania Open döntőjének első résztvevője. FRISSÍTÉS: a második elődöntőből a román Gabriela Ruse lépett tovább a fináléba.

A világranglistán 105. helyezett német teniszező 1 óra 22 perces mérkőzésen múlta felül a honfitársát, Eva Lys-t. Korpatschnak ez lesz az első tornadöntője női egyesben.

A világranglistán 133. helyezett Eva Lys az első helyen kiemelt Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristina és az orosz Jekatyerina Makarova legyőzésével jutott az elődöntőig.

FRISSÍTÉS: A másik elődöntőben a román Gabriela Ruse 6:1, 6:4-re legyőzte a 4. kiemelt Rebeka Masarova szlovákiai születésű spanyol teniszezőt. A 25 éves szabadkártyás román teniszező 1 óra és 21 perces mérkőzésen múlta felül az ellenfelét. A második szettben a 24 éves Masarova 5:2-es hátrányból felzárkózott 5:4-re, és közel állt az egyenlítéshez is, de végül Ruse 6:4-re lezárta a játszmát és ezzel a mérkőzést.

A román teniszezőnek ez a harmadik döntője: 2021-ben Hamburgban tornagyőztes lett, és ugyanabban az évben Palermóban veszített a fináléban. Győzelme után Ruse egy álom megvalósulásának nevezte, hogy hazai környezetben, honfitársai előtt játszhat egy WTA-trófeáért.

A román teniszező egy 20 226 dolláros csekket és 180 WTA-pontot kapott a fináléba jutásért. 

Transylvania Open, elődöntők

  • Tamara Korpatsch–Eva Lys 6:4, 6:3
  • Gabriela Ruse–Rebeka Masarova 6:1, 6:4

Kapcsolódók

Kimaradt?