Születésnapját ünnepli Jenei Imre

86 éves Jenei Imre, a román és a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a BEK-győztes Bukaresti Steaua edzője.

Jenei Imre 1937. március 22-én a Patriumban, az Arad megyei Bélegregyen született. Pályafutása során szerepelt az Aradi UTA, a Bukaresti Steaua és a törökországi Kayserispor csapataiban. A bukaresti gárdával háromszor volt bajnok és négyszer nyert kupát. A román labdarúgó-válogatottban 12 alkalommal lépett pályára, 1964-ben szerepelt a tokiói olimpián.

Jenei Imre szakvezetőként is nagyon sikeres volt. A Bukaresti Steaua trénereként hatszor ünnepelhetett bajnoki elsőséget és háromszor kupagyőzelmet. A legnagyobb sikert 1986-ban érte el, a román fővárosi klubbal megnyerte a Bajnokcsapatok Európa-kupáját (BEK). Jenei csapata gól nélküli döntetlen után tizenegyespárbajban győzte le az FC Barcelonát. Ezt követően négy évig irányította a román válogatottat, amellyel kijutott az 1990-es olaszországi világbajnokságra, s ott egészen a nyolcaddöntőig menetelt.

Jenei Imre 1992 és 1993 között volt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Mérlege 14 mérkőzésen 6 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség volt. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?