banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Szombaton tartják meg a Spartan Race csíkszeredai futamait

Fotók: Spartan Race Romania/FacebookA három idei romániai Spartan verseny közül egyiknek Csíkszereda lesz a házigazdája szeptember 21-én, szombaton. A Hargita megye székhelyén most bemutatkozó sportág nemcsak a versenyzők, hanem a nézők számára is izgalmakat ígér.

Emberpróbáló, látványos sporteseménynek nevezte Csíkszereda Városháza sajtóhoz eljuttatott közleményében a szeptember 21-i Spartan Race-t. Az akadályokkal tűzdelt terepfutásnak három versenyszáma lesz: a 10 km-es Super 25 akadállyal, az 5 km-es Sprint 20 akadállyal, és az 1–4 km-es, korosztályonként változó távú Kids nevű erőpróba. A legnehezebb pálya városi és mezei útvonalakon halad, a két rövidebb pedig városi nyomvonalon.

A Spartan Race a nézők számára is izgalmasnak ígérkezik: sajátos akadálypályák lesznek többek között a Majláth Gusztáv Károly téren, a Petőfi Sándor utcán, a Fodor Sándor (korábbi Ifjúsági) parkban és a Vár téren is.

A város már felkészült a versenyre

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az esemény napján lezárják az autós forgalom elől a Temesvári sugárútnak a Mihai Eminescu és a Kőrösi Csoma Sándor utca közötti szakaszát 8 és 17 óra között. A pályák nyomvonala a forgalmasabb utcákat többnyire elkerüli, de a mezőny elhaladásáig rövid idejű forgalomkorlátozások várhatók a Fodor Sándor park térségében levő utcákon, a Hunyadi János utcában, a Temesvári sugárúton és a Vár téren.

Korodi Attila polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatót követően közölte, „szombaton élőben láthatjuk, amit eddig csak a tévé képernyőjén követhettünk: Csíkszereda utcáin, zöldövezeteiben és a Somlyó-hegyen ismerkedhetünk meg a Spartan Race-szel. Az akadálypályák mostanra szinte teljesen elkészültek. A Spartan jó értelemben véve felforgatta a várost, és egyre többen ismerik fel, hogy milyen izgalmas esemény előtt állunk. Örömmel tapasztalom, hogy számos helyi futó kipróbálja magát”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?