Szőcs Bernivel adogatott Székelyudvarhelyen Novák Károly Eduárd

Fotó: Simó TeklaSzékelyudvarhelyre látogatott szombaton Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter. A tárcavezetőt Antal Lóránt szenátor és Bíró Barna Botond, a megyei önkormányzat udvarhelyszéki alelnöke kísérte el, meglátogatták az udvarhelyi birkózókat, és benéztek az udvarhelyi sportcsarnokba is, ahol a hazai férfi asztalitenisz Szuperliga bajnoki tornája zajlott.

„Egyre több projektünk van, de az összes közül a legsürgetőbb, hogy még az év végére megszülessen a nemzeti sportstratégia” – mondta Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter Székelyudvarhelyen tett szombati látogatása alkalmával. A tárcavezető elmondta szeretné közelebbről is feltérképezni a székelyudvarhelyi sportélet helyzetét, megismerni a helyi klubok tevékenységeit, működésük körülményeit.

„Rengeteg a tennivaló a hazai sportban, azt szeretném, hogy minél tisztábbal dolgozzunk és a romániai sportélet minél átláthatóbb legyen” – nyilatkozta a sportminiszter. Elmondta több komoly projektet indítottak már útnak, egyik ezek közül egy új edzőképző-rendszer kialakítása. „Elfogadhatatlan az, hogy egy frissen végzett edző másnap már egy válogatottat irányítson, illetve azt sem lehet elfogadni, hogy egy 40 éve tevékenykedő edző, ennyi idő alatt egyszer volt kötelezve, hogy részt vegyen valamilyen továbbképzőn” – mondta Novák. Kitért arra is, hogy a mozgássérült sportolók számára szinte lehetetlen a sporttermek megközelítése, azok használata, egy országos projekt keretében szeretne ezen is változtatni.

A szabadidősport jelenlegi helyzetével kapcsolatosan elmondta, nagyon szeretné, hogy a szabadidősport zöld utat kapjon, mint ahogy azt is, hogy a szurkolók ismét látogathassák a sporteseményeket. „Még ezt kis türelmet kérek, már dolgozunk egy olyan rendszeren, amellyel be tudjuk bizonyítani a hatóságoknak, hogy mindezt meglehet úgy szervezni, hogy ne jelentsen veszélyt a járvány további terjedésére” – mondta a Maszol kérdésére Novák Károly Ede.

Történelmet írtak

„Kettős ünnep a mai, egyrészt mert a hátralévő mérkőzések eredményétől függetlenül elmondhatjuk, hogy történelmet írtunk a székelyudvarhelyi asztalitenisz életében, már biztos az érem, „csak” azon kell még dolgozni, hogy az minél fényesebb legyen” – fogalmazott György István, a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub szakosztályvezetője, aki a sportminiszter látogatását komoly elismerésként értékelte.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

„Öröm számunkra, hogy egyre jobban figyelnek ránk, a sajtó és a szakma mellett a szaktárca is. Úgy érzem, hogy igenis már letettünk valamit az asztalra, hiszen mind az idei évben elért bajnoki eredmény, mind a tavalyi Európa kupában a negyeddöntőig való eljutás igazolja, hogy nemcsak múltja és jelene, de jövője is van az udvarhelyi asztalitenisznek” - mondta György István.

Fontosnak tartotta a sportminiszter látogatását Antal Lóránt RMDSZ-es szenátor, aki Bíró Barna Botonddal, Hargita Megye Tanácsának udvarhelyszék alelnökével kísérte végig udvarhelyi útján a sportminisztert. „Örülünk, hogy eleget tett meghívásunknak, hiszen el tudjuk kezdeni azt a folyamatot, hogy még többször jöjjön el és támogatásáról tudjuk biztosítani azokat a sportágakat, amelyek nemcsak országos, de európai, sőt akár világszinten is jó eredményeket tudtak felmutatni” - értékelt a szenátor.

Fotó: Simó TeklaA látogatás során Novák Károly Eduárd egy kis játékhoz is kedvet kapott, így ütőt ragadott és Európa egyik legjobbjával, a marosvásárhelyi születési Szőcs Bernadettel adogatott néhány labdát. Ezt követően a Székelyudvarhelyi ISK birkózóit is meglátogatták, a sétatéri stadion melletti birkózóteremben Bodrogi Csaba edző fogadta a tárcavezetőt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?