Székelyudvarhelyi sportgála: Bartalis Henrietta otthon is a legjobb lett, Györgydeákot ismét díjazták

Díjjal jutalmazták a 2023-as év legjobb sportolóit Székelyudvarhelyen a Városháza épületében rendezett szerdai sportgálán. Férfi egyéni kategóriában sorozatban másodszor a világklasszis teqballos, Györgydeák Apor győzött. Bartalis Henrietta hódeszkást Csíkszereda után szülővárosában is az év legjobb női sportolójának választották. Az ISK-SZAK asztaliteniszezői nyerték el legjobb csapatnak járó díjat, kihirdették továbbá a közönségkedvenc kategória győztesét is, aki idén Ferenczi Botond kézilabdázó lett.

Idén is sportgála keretén belül díjazták a tavalyi év legjobb sportolóit Székelyudvarhelyen. A helyi polgármesteri hivatal és a Városi Sportklub közösen szervezett eseményét szerdán tartották a városháza épületében. A VSK ügyvezetője, Mester Zoltán megkeresésünkre elmondta, sok pozitív visszajelzést kaptak tavaly a lebonyolítás kapcsán, ezért idén sem változtattak rajta jelentősen.

Fotók: uh.ro/Gál Előd

A 2023-as eseményhez képest nem határoztak meg több új kategóriát, viszont így is számos területen tudták díjazni azokat, akik teljesítményükkel tűntek ki vagy éppen az udvarhelyi sportélet fejlődéséhez járultak hozzá.

Bartalis Henrietta hódeszkást az egy hónappal ezelőtti, csíkszeredai sportgálát követően szülővárosában is az év női sportolójának választották.  Ennek magyarázata, hogy a székelyudvarhelyi tehetség a Csíkszeredai Ride More csapatnál versenyez, így mindkét városban győzni tudott. A legjobb férfi sportoló ismét a teqball világbajnokságon ezüstérmet szerző Györgydeák Apor lett, aki a tavalyi év fontosabb nemzetközi versenyein is remek eredményeket ért el. 

A legjobb csapat kategóriában a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK asztaliteniszezői állhattak fel a gála képzeletbeli dobogójának tetejére. A klub játékosai tavaly ezüstérmet szereztek a román bajnokságon, erős csapatokkal mérhették össze erejüket a nemzetközi mezőnyben is.

A szakmai zsűri díjai mellett a közönség kedvencét is jutalmazták. Bár ebben a kategóriában a sportrajongók javaslatai alapján vettek részt a jelöltek, a végső győztes kilétéről szintén a szakemberek döntöttek. Ők Ferenczi Botond kézilabdázót találták érdemesnek az elismerésre.

„Viszonylag kicsi az udvarhelyi közösség. Ha száz, kétszáz ember összefog, akkor már el tudják vinni a szavazást. Hasonló történt Csíkszeredában, ezért volt a végső döntés a szakembereké. Egy javaslat is elég volt ahhoz, hogy egy sportoló felkerüljön a listára. Körülbelül háromszáz szavazat érkezett” – osztotta meg a lebonyolítással kapcsolatban Mester Zoltán.

További díjakat osztottak ki utánpótlás kategóriákban is, ahol legjobb csapatként az FK Székelyudvarhely U19-es egyesületét jutalmazták, az egyéni sportolók közül pedig Balogh Lőrincz Bernadettet és Lőrincz Magort. Az év edzője felnőtt kategóriában a futsalcsapatot irányító Jakab Zoltán lett, utánpótlásszinten pedig az ifi kézilabdacsapatot edző Palatka Barna.

Életműdíjat kapott továbbá a székelyudvarhelyi ökölvívás felvirágoztatásáért kitartóan dolgozó Dobes Ferenc. Emellett elismeréssel jutalmazták az év fogyatékkal élő sportolója kategóriában Veress Erna úszót. A 2021-ben elhunyt labdarúgóedző, Lőrincz Géza városi sportéletért folytatott tevékenységének Post Mortem-díjjal állítottak emléket a szervezők.

(A nyitóképen Bartalis Henrietta)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?