Székelyföldi és magyarországi utánpótláscsapatok tornája kezdődött Csíkszeredában

Egy év kihagyás után újra megszervezték a Székely–Magyar Utánpótlás Labdarúgótornát Csíkszeredában. A két napon át tartó vetélkedésen nyolc egyesület 2008–2009-ben született játékosai vesznek részt.

Újra fiatal focistákkal népesült be hétfőn a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves labdarúgópálya. Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt Székely–Magyar Utánpótlás Labdarúgótorna ötödik kiadására összesen nyolc klub küldte el U13-as koszosztályos csapatait. A bajnokságot a csepeli önkormányzat és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa szervezi Kövér László, a magyar Országgyűlés fővédnökségével.

A megnyitó alkalmával Ráduly Róbert Kálmán, az FK Csíkszereda igazgatója kiemelte: a torna során nem az a legfontosabb, hogy melyik csapat győz, hanem az együttlét, a játék öröme, a közösség.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere örömét fejezte ki, hogy a gyereklabdarúgók ismét találkozhatnak Csíkszeredában. „Ti, sepsiszentgyörgyi, székelyudvarhelyi, marosvásárhelyi, anyaországi: nagykanizsai, csepeli, székesfehérvári, vagy az itthoni, csíkszeredai játékosok a pályán egymás ellen, vetélytársként álltok fel, de a legfontosabb megérezni az összetartozást ezekben a napokban is. Azt kívánom, győzzenek a legjobbak, de még inkább kívánom, hogy győzzön a barátság, a sport, az együttlét és legyen ez a találkozás emlékezetes esemény számotokra!” – hangsúlyozta a városvezető.

A szervezők nevében Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetője és Borbély Lénárd, Budapest XXI. Kerülete, Csepel polgármestere köszöntötte a résztvevőket. „A sport a nevelés egyik kiemelt eszköze. Azon túl, hogy a sportoló gyerekek fizikálisan erősebbek és egészségesebbek lesznek, a sport sok másra is megtanítja őket. Megtanít küzdeni, döntéseket hozni, csapatban játszani, összetartozni és kitartásra ösztönöz” – emelte ki a főkonzul.A résztvevő csapatok | A szerző felvételei

Borbély Lénárd felidézte, hogy hat évvel ezelőtt, amikor a torna gondolata Csepelen megszületett, a futballt csak „eszközként” jelölték meg annak érdekében, hogy a magyar–magyar kapcsolatokat a határokon túl is erősítsék. „Sokkal többről szól ez az esemény a labdarúgásnál. Arról szól, hogy az anyaországból érkező gyerekek és az ő szüleik minél inkább megismerhessék Székelyföldet, barátságokat köthessenek” – fogalmazott az elöljáró.

A torna résztvevői: Székelyudvarhelyi FC, FK Csíkszereda, Sepsi OSK, Marosvásárhelyi SE, Videoton FCF Baráti Kör Egyesület, FC Nagykanizsa, Csepel Utánpótlás Sportegyesület, Székelyföld Labdarúgó Akadémia. Az esemény Facebook-oldala itt elérhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?