Székely fölény a csíkszeredai utánpótlás focitornán

A helyosztókkal véget értek a küzdelmek a negyedik alkalommal megrendezett Székely–Magyar Utánpótlás Labdarúgótorna küzdelmei. A házigazda FK Csíkszereda két korosztályban is első helyen végzett, az Újpest pedig három döntőjéből egyiken sem tudott diadalmaskodni. A legeredetibb szurkolótábor címet a Videoton Baráti Kör FCF Egyesület rajongói kapták.

Amilyen kíméletes volt egész héten az időjárás a csíkszeredai gyermektorna résztvevőihez, annyira mostohán bánt a pénteki helyosztókon a csapatokkal. Legalábbis azokkal, akik reggel léptek pályára: ők alapos hidegzuhanyt kaptak az égiek jóvoltából.

Ez nem szegte a fiatal játékosok kedvét, hatalmas lendülettel fociztak a helyezésekért kiírt mérkőzéseken. Ahogy telt az idő, lassan kitisztult az ég, és újra benépesültek a mérkőzések helyszínei, minden csapatot biztatott kisebb-nagyobb szurkolósereg.

Kivételt talán az UTE képezett, ők az utazásuk előtt kifejezetten kérték, hogy ne kísérjék el őket a szülők. Talán pont az a bizonyos plusz hiányzott a budapesti lila-fehér tehetségeknek, amit a szurkolók nyújthattak volna, hiszen mindhárom korosztályban döntőt játszhattak, de mindháromszor vesztesen hagyták el a pályát.

Kétszer éppen a hazai FK Csíkszereda fiataljai ellen veszítettek, míg egy alkalommal az FC Székelyudvarhely bizonyult jobbnak náluk.

Így Hargita megyében maradtak az aranyérmek, de búsulni senkinek nem volt oka, még ha először többeknél is eltörött a mécses a mérkőzések lefújása után.

Ahogy a díjátadón Csíkszereda polgármestere Ráduly Róbert Kálmán fogalmazott: ezúttal nem az eredmény volt az igazán fontos, sokkal inkább az, hogy az ide érkező fiatalok megtapasztalják az együvé tartozás érzését. Az Erőss Zsolt Arénában megtartott díjkiosztó ünnepségen jutalmazták a korosztályok és a csapatok legjobbjait, a legjobb kapust, a gólkirályokat, valamint különdíjként a legsportszerűbb csapatot és a legeredetibb szurkolótábort is, az előbbi egyébként a Pestszentimrei Sportklubot, míg utóbbi a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület drukkereit illette.

A díjkiosztón jelen volt Mátyus János korábbi magyar válogatott labdarúgó és a Ferencvárossal két bajnoki címet nyert Schultz Levente.

A szervezők jóvoltából a főszereplők mindegyike ajándékcsomagot vehetett át, majd a torna formapólójában közösen énekelték el a magyar és székely himnuszokat, valamint a nemzeti összetartozás egyik kultikus dalát, az Ismerős Arcok Nélküled című számát.

A dobogós helyezésekért lejátszott mérkőzések eredményei:

2005–2006-os korosztály, bronzmérkőzés: FC Székelyudvarhely–Marosvásárhelyi MSE 5–1, döntő: FK Csíkszereda–UTE Labdarúgó Akadémia 1–0.

Végeredmény:

  1. FK Csíkszereda
  2. UTE Labdarúgó Akadémia
  3. FC Székelyudvarhely
2007–2008-as korosztály, bronzmérkőzés: KSE Kézdivásárhely–FK Csíkszereda 2–1, döntő: FC Székelyudvarhely–UTE Labdarúgó Akadémia 5–0.

Végeredmény:

  1. FC Székelyudvarhely
  2. UTE Labdarúgó Akadémia
  3. KSE Kézdivásárhely
2009–2010-es korosztály, bronzmérkőzés: Gyergyószentmiklósi Jövő FC–Sepsi OSK 2–1, döntő: FK Csíkszereda–UTE Labdarúgó Akadémia 4–3.

Végeredmény:

  1. FK Csíkszereda
  2. UTE Labdarúgó Akadémia
  3. Gyergyószentmiklósi Jövő FC

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?