Székelyföld szépségeivel is megismerkednek a focisták

Szabadidős tevékenységeik során Székelyföld nevezetességeivel is megismerkednek a mérkőzéseket követő szabad délutánokon a székely-magyar labdarúgó utánpótlás torna résztvevői. A magyarországi csapatok kirándulásokon, off-road túrákon vettek részt a napokban, de nem maradhattak ki a tusnádfürdői medvék sem.

Szerdán folytatódtak Csíkszeredában a negyedik székely-magyar labdarúgó utánpótlás torna küzdelmei. A színvonalra továbbra sem lehet panasz, számos szép megoldásnak tapsolhatott a közönség. Pezsgett az élet a lelátókon is: a harmadik napon aligha találnánk olyan környékbelit, aki ne fújná kívülről a Videoton csapatának „Videoton, Veled az úton…” kezdetű indulóját, vagy éppen a hazai FK Csíkszereda drukkereinek rigmusait. De aligha gondolja bárki azt is, hogy a „Hajrá, Imre!” kiáltással valamely Imi nevű cimborát biztat egy, a Budapest XVIII. kerületéből érkezett különítmény, ők bizony a Pestszentimrei Sportklub lelkes rajongói. A magyar fővárosból érkező kék-fehérek igyekeznek kihasználni minden percét az ittlétüknek. A gyerekeket elkísérő szülők érdeklődésünkre lelkesen mesélték, hogy bejárták a Szent Anna tó környékét, a Mohos tőzeglápot, részt vettek hegyi teherautós off-road túrán és mivel Tusnádfürdőn van a szállásuk, az esti „medvejárás” sem maradhatott ki. A székesfehérvári Videoton FCF Baráti Kör ifjú tehetségei szintén kirándulással töltik a szabad délutánokat. Ők jártak már a gyimesbükki történelmi határon és megmászták a Madarasi Hargita csúcsát is. A magyarországi csapatok egyébként teljesen önállóan szervezik meg saját szabadidős programjaikat.

A torna csütörtökön folytatódik, a negyedik napon fog eldőlni, mely csapatok játszhatnak pénteken a különböző helyezésekért. 

Kapcsolódók

Kimaradt?