Pénteken már a helyezésekért játszanak a székely-magyar focitornán

Csütörtökön véget értek a csoportküzdelmek a csíkszeredai székely-magyar utánpótlás focitornán és kialakult a pénteki helyosztók mezőnye. Az eső ezúttal is megkegyelmezett a mezőnynek és továbbra is csak a gólok hullottak.

A nagy hőség némileg elbágyasztotta a csapatokat, a gyülekező esőfelhők pedig kicsit ráijesztettek a résztvevőkre, ám sportnyelven szólva az égiek végül kiegyeztek döntetlennel: némi enyhet adó felhő igen, de csapadék nem érkezett a csütörtöki játéknapon sem. Az esőn kívül volt minden, ami futballmeccsek sava-borsát megadja: szikrázó összecsapások, csodaszép gólok és nem kevésbé látványos mentések, némi fájdalom és könny is, hiszen a negyedik napon már fáradnak az izmok és a lelkek.

Néha forrtak az indulatok, láthattunk hevesen reklamáló szülőket, de még edzőket is, akik nem értettek egyet a játékvezetők tevékenységével. Egy ilyen eset a pályáról való elküldést eredményezte, egy alkalommal pedig a játékvezető jött ki a pályáról megbeszélni a kérdéses helyzetet egy kísérővel. Szerencsére hamar elcsitultak a felkorbácsolódott érzelmek és a megszokott békés hangulat jellemezte a mérkőzések többségét.

A csütörtöki nap hagyományosan főzéssel és barátságos focizással folytatódott Tusnádfürdőn, ahol a szervezők minden csapatot várnak egy közös bográcsozásra, barátkozásra.

A torna zárónapján, pénteken 9 órától kezdődnek a helyosztók küzdelmei, a döntők párosításai:
2009/2010 korosztály:
FK Csíkszereda – UTE Labdarúgó Akadémia (Erőss Zsolt Aréna, 11:00 óra)
2007/2008 korosztály
FC Székelyudvarhely – UTE Labdarúgó Akadémia (Erőss Zsolt Aréna, 10:00 óra)
2005/2006 korosztály
FK Csíkszereda – UTE Labdarúgó Akadémia (Márton Áron Gimnázium, 12:00 óra)

A torna záróünnepsége 13:30-tól veszi kezdetét az Erőss Zsolt Aréna mellett.

Kapcsolódók

Kimaradt?