Negyedik alkalommal szerveznek Csíkszeredában székely-magyar utánpótlástornát

Hétfőn délelőtt benépesült a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna melletti futballpálya. Negyedik alkalommal gyűltek össze Erdély és Magyarország utánpótláscsapatai, hogy június 17. és 21.-e között megküzdjenek a határokon átívelő labdarúgó-torna helyezéseiért.

A Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar zenei kíséretével, székely ruhás fiatalok felvezetésével vonultak fel a negyedik Székely-Magyar Utántpótlás Labdarúgó Torna csapatai a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves labdarúgópályán megtartott megnyitó ünnepségre. A tizenkét utánpótlás-egyesület és az őket elkísérő szülők, sportvezetők, szurkolók színes kavalkádja igazi fiesta-hangulatot varázsolt a hargitai megyeszékhelyre.

Az egy nemzethez tartozás megélése és megerősítése a torna legfontosabb célkitűzése, emelte ki köszöntőbeszédében Borbély Lénárd, Budapest XXI. Kerület Csepel polgármestere. Az utánpótlás-torna egyik főszervezőjeként a csepeli városvezető minden résztvevőt arra biztatott, hogy ismerjék meg Székelyföld szépségeit és értékeit. „Végezetül, de nem utolsó sorban kívánok minden csapatnak fair játékot, sérülésmentes mérkőzéseket, a szurkolóknak is azt kívánom, hogy szintén sportszerűen szurkoljanak és érezzék itt nagyon jól magukat! Hajrá, magyarok! Hajrá, Csepel!” – zárta köszöntőjét Borbély Lénárd.

A focitorna székelyföldi főszervezője, Tusnádfürdő polgármestere Albert Tibor szintén üdvözölte a jelenlévőket, úgy fogalmazott: „Mi nem tudunk számotokra mást nyújtani, mint akik vagyunk. Töltődjetek fel Székelyföldön és az Olimpia szellemiségének jegyében folytassátok a küzdelmet akkor is, ha győztök, akkor is, ha kikaptok!”

„Megtiszteltetés és egyben komoly feladat a Székely-Magyar Labdarúgó Torna házigazdájának lenni immár negyedik alkalommal” –emelte ki köszöntőjében Cseke Szilárd, a házigazda FK Csíkszereda sportigazgatója. „Ha a sportnak olyan ereje van, hogy idegen nemzeteket közelebb hoz egymáshoz, úgy gondolom, ránk ez százszorosan is érvényes, hiszen egy vérből valók vagyunk, egy nemzethez tartozunk” – emelte ki a sportigazgató.

A megnyitót követően kezdetét vették a küzdelmek, elsőként a Gyergyószentmiklós Jövő FC és a Csepel Utánpótlás Sportegyesület, valamint a Pestszentimre Sportklub és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület csaptak össze egymással.

A résztvevő csapatok: FK Csíkszereda, FC Székelyudvarhely, MSE 08 (Marosvásárhely), Gyergyószentmiklós Jövő FC, Sepsi OSK (Sepsiszentgyörgy), Kézdivásárhely SE, VSK Barót, Medvetó Szováta, Csepel Utánpótlás Sportegyesület, Pestszentimre Sportklub, Újpesti Torna Egylet Labdarúgó Akadémia, Videoton FCF Baráti Kör Egyesület. (Korosztályok: 2005-2006, 2007-2008 és 2009-2010)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?