Székely Vágta: egynaposra zsugorodik, de intenzív lovas élményt kínálnak

Kizárólag lovas futamok lesznek az egynaposra rövidült tízedik, jubileumi Székely Vágta – jelentette be csütörtökön Demeter János. A szervező Vadon Egyesület ügyvezetője szerint június 26-án, szombaton szervezik a rangos lovas eseményt, amely a járványhelyzet miatti tavalyi kényszerszünet után idén egynaposra zsugorodik, elmaradnak a kulturális kísérő rendezvények és a vásár is, viszont hangsúlyosabban kerül reflektorfénybe a lovas verseny.

Bár korábban nézők nélküli Székely Vágtát hirdettek, a lazításoknak köszönhetően lehetővé vált, hogy legtöbb ezer oltásigazolással rendelkező nézőt beengedjenek a lovas esemény helyszínére a maksai Óriáspince-tetőre.

A budapesti Nemzeti Vágta székelyföldi előfutamának számító Székely Vágta lovas futamait viszont online közvetítik. Egy tapasztalt csapat vállalta, hogy online közvetíti a rendezvényt, sőt olyan szegmenseit is megmutatják, amelyek eddig a közönség számára ismeretlenek voltak, számolt be Grubisics Levente, a szervezőcsapat képviselője.Grubisics Levente szervező és Demeter János, Vadon Egyesület | Fotó: Vargyasi Levente

Demeter János leszögezte: idén csak a Székely Vágta futamait tartják meg, lemondanak a házi versenynek számító Góbé futamról, ám megszervezik a Régió Kupa díjugrató versenyt. Június 26-án, szombaton 10 órakor tartják a megnyitót, majd a Székely Vágta előfutamokat a Régió Kupa díjugrató verseny követi, és késő délután a döntővel és a díjkiosztó ünnepséggel zárul a program.

A főszervező szerint fontos, hogy az eredetileg meghirdetett május 19-i jelentkezési határidőt június 18-ig tolják – eddig nevezhetik lovaikat és lovasaikat a székelyföldi önkormányzatok – így egy héttel a rendezvény előtt alakul ki az indulók végleges listája.

„Azért hoztuk ezt a döntést, mert minél több lovasnak szeretnénk megadni a lehetőséget az indulásra. Mivel nem lesz Góbé futam, a potenciális versenyzőknek ez az egyetlen esélyük idén a megmérettetésre”– mondta Demeter János. A 10. Székely Vágta a www.szekelyvagta.ro és a www.vadon.ro honlapon lesz követhető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?