Superliga: hátrányból jött vissza Nagyszebenben, döntetlennel zárta az évet a Sepsi OSK

Folytatódott Bernd Storck veretlenségi sorozata a Sepsi OSK élén, negyedik bajnokiján 1–1-es döntetlent játszott csapata a nagyszebeni FC Hermannstadt otthonában. A hazaiak már a mérkőzés elején előnybe kerültek Alexandru Jipa góljával, amelyre a háromszékiek nem tudtak reagálni az első félidőben. A második játékrészben is adódott néhány lehetősége a hazaiaknak, az OSK viszont vissza tudott jönni. Pavol Safranko 68. percben szerzett gólját egy korábbi szabálytalanság miatt nem adta meg a játékvezető, tíz perccel később viszont Sherif Kallaku érvényes találatot szerzett.

Idei utolsó fordulójához érkezett a Superliga, amelyben korábban a Sepsi OSK sorozatban megnyert három mérkőzésének köszönhetően feljött az ötödik helyre, így az idei utolsó meccs előtt az volt a tét, rájátszást érő helyen tudja-e zárni az évet a háromszéki csapat. A Hermannstadt a legutóbbi, FCSB-től elszenvedett 3–0-s veresége ellenére szintén nem áll rosszul a tabellán, a szerdai meccs előtt mindössze egy pont volt a hátránya a nagyszebenieknek az OSK-hoz képest.

A mérkőzést egyértelműen a hazai csapat kezdte jobban, Iancu szögletét követően Alexandru Jipa a tizenhatoson kívülről próbálkozhatott szabadon, jól helyezett lövése pedig a hálóban kötött ki, ezzel megszerezte a vezetést a Hermannstadtnak.

Néhány perccel később Ștefănescu egyenlíthetett volna, Căbuz kapus viszont közelről hárítani tudott. Bernd Storck csapata a folytatásban igyekezett felzárküzni, ehhez hasonló nagy helyzeteket a következő percekben viszont nem sikerült kialakítaniuk, ugyanúgy a nagyszebeniek előtt sem adódtak további lehetőségek az első fél órában.

A 33. percben ismét a Hermannstadt veszélyeztetett, AlHassan elhúzta Niczuly mellett a labdát, a befejezés viszont nem sikerült, így maradt az 1–0-s hazai vezetés. Három perccel később, egy oldalról beadott szabadrúgás után Kecskés Ákos fejelt jó helyzetből a kapu mellé. Az első félidő több fontos eseményt nem hozott, előnnyel vonulhatott szünetre a nagyszebeni együttes.

A második játékrész elején újabb gólt szerezhetett volna a Hermannstadt, Neguț ígéretes helyzetben lépett ki, gyenge lövését viszont Niczuly lábbal hárította. Az 57. percben jóval nagyobb védésre volt szüksége Iancu közelről leadott erős lövésénél. Bár mezőnyben igyekezett uralni a játékot a Sepsi OSK, elől továbbra is ritkán kerültek helyzetbe a játékosok.

A 68. percben megtörhetett volna a jég, Florin Ștefan beadását követően Pavol Safranko talált a hálóba, a videóbíró elemzése után viszont Alimi korábbi szabálytalansága miatt érvénytelenítette a gólt a játékvezető.

Tíz perccel később már a VAR sem állhatott az OSK útjába, Safranko passzából Sherif Kallaku talált a hazaiak kapujába, ezzel ténylegesen egyenlített a vendégcsapat. A mérkőzés végéhez közeledve érezhető volt, hogy Storckék meg akarják nyerni a találkozót.

A hosszabbítás harmadik percében Varga szögletére rosszul lépett ki Căbuz, a hazai védelem viszont nem került nagy bajba, több helyzet pedig nem is alakult ki a találkozón. 1–1 lett a végeredmény, ezzel a sepsiszentgyörgyiek bajnoki veretlenségi sorozata négy meccsesre duzzadt Storck irányítása alatt. A háromszéki csapat ezzel biztosan rájátszást érő helyen zárja az évet, hiszen jobb a gólkülönbsége, mint a szintén 30 pontos Farulnak, a Kolozsvári U viszont még ma este megelőzheti, ha megnyeri a városi derbit a CFR ellen.

Labdarúgó Superliga, alapszakasz 21. forduló

FC Hermannstadt – Sepsiszentgyörgyi OSK 1–1 (1–0)

Nagyszeben, Városi Stadion

Vezette: Ionuț Coza.

Gólszerzők: Alexandru Jipa (6.), illetve Sherif Kallaku (80.).

Sárga lap: S.Mino (39.),B. Alhassan (89.) illetve V. Damașcan (12.), B. Ninaj (45+2.), M. Ștefănescu (56.), I. Alimi (72.).

Vezetőedzők: Marius Măldărășanu (FC Hermannstadt), illetve Bernd Storck (Sepsi OSK).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?