banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Sportminiszter: növelheti a kormány az olimpikonok pénzjutalmát

Elképzelhető, hogy sürgősségi rendelettel megemeli a kormány a román olimpikonoknak járó pénzjutalmat – helyezte kilátásba Novák Eduárd Károly ifjúsági és sportminiszter a bukaresti Diadalív-stadionban.

Novák Károly Eduárd a Diadalív-stadion nyílt napján | Fotó: Agerpres„Én mindenképpen azt szeretném, hogy valóban támogassuk az arra érdemes sportolókat. Úgy gondolom, hogy az idei olimpiai játékokra kijutott sportolóknak megfelelő felkészülési körülményeket biztosított a minisztérium és az olimpiai bizottság” – jelentette ki a tárcavezető.

Újságírói kérdésre válaszolva Novák elmondta: női kenuban mindenképpen számít román éremre, mivel szerinte az Elisabeta Lipă által irányított csapat esélyes. „Azt hiszem, Lipă többet vár el a csapatától, mint én. Számítok rájuk és szorítok nekik, jöjjenek az érmek! – tette hozzá.

Az RMDSZ-es miniszter 4-6 román éremre számít a tokiói olimpiai játékokon. A 2007/1447-es kormányhatározat értelmében a román olimpikonoknak aranyéremért 70 ezer, ezüstéremért 56 ezer, bronzéremért pedig 42 ezer euró értékű pénzjutalom jár.

Kapcsolódók

Kimaradt?