A Kolozsvári CFR elleni győzelemmel köszöntötte a Sepsi OSK Diószegi Lászlót

Győzelemmel ajándékozta meg a Sepsi OSK a születésnapját a mérkőzés előtti napon ünneplő Diószegi Lászlót. Varga Rolandék a félidei egygólos hátrányból felállva megfordították a mérkőzést és nagy lépést tettek a felsőházi rájátszás felé.

Eltérő célok vezérelték a vasárnap este, a Szuperliga 20. fordulójában Sepsiszentgyörgyön pályára lépő együtteseket. Míg a Kolozsvári CFR a bajnoki álmai továbbéltetéséért szeretett volna az utóbbi hetekben tapasztalt gyenge bajnoki eredményein javítani, addig a Sepsi folytatni kívánta a Bern Storckkal elkezdett jó sorozatát és tovább zárkózni a felsőházi rájátszásba igyekvők mezőnyéhez.

Fotók: Sepsi OSK/Facebook

Ennek megfelelően lendületesen kezdett az OSK, ám mielőtt útjára indult volna a labda, Marius Ștefanescu vehette át az előző két forduló legjobbjának járó elismerést. A díjazott már az első percben gólveszélyt okozott a CFR kapuja előtt. A 16-os jobb sarkának közelében általa kiharcolt szabadrúgását könnyedén ölelte magáhozi Sergiu Sava, a vendégek kapuvédője. Az 5. percben újra a sepsi szurkolók kedvence került helyzetbe, azonban tisztáztak előle a kapu előterében. 

A Kolozsvár a 11. percben jutott el először a hazai kapu közelébe, a 20 méterről megítélt szabadrúgást a sorfalba vágták, majd kezezést reklamáltak, Marcel Birsan játékvezető azonban nem látott okot a beavatkozásra. A 17. percben Varga Roland lövését blokkolták a vendégek, majd Safranko csúsztatása kerülte el alig a bal alsó sarkot. Fél óra elteltével Niczuly Roland nyújtózott nagyot egy vendégpróbálkozásnál. Nem szabadult fel a hazai kapu, a labda Tachtisdishez került, aki mintegy 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. A 37. percben Ștefanescut tüntették el a tizenhatoson belül a vendégvédők, ám a bíró sípja néma maradt. Az ellentámadásból újra betaláltak a vendégek, ám lesről tették mindezt. Ezt megerősítette a VAR vizsgálat is. 

Így lett igazán boldog a szülinap

A félidőt Ștefanescu, majd Paun próbálkozása zárta, ám az eredmény nem változott, maradt a minimális vendégelőny. A szünetben a hazai szurkolók kedveskedtek a születésnapját a meccs előtti napon ünneplő klubtulajdonosnak, Diószegi Lászlónak. A kultikussá vált Nélküled című dalt Mátis Adrienn népviseletbe öltözve tolmácsolta a pálya szélén meghatottan ácsorgó klubvezetőnek. 

Az ünnepi hangulat megmaradt a második játékrészben is, az 52. percben a Boldog születésnapot dallamai csendültek fel a B-közép soraiból Diószegi Lászlónak. A 75. minutumban a hazai csapat is tett arról, hogy szép estéje legyen a sportvezetőnek. Kallaku szánta el magát lövésre a jobb oldalról, a remekül eltalált labda a felső sarokba vágódott (1–1). Nem adták fel a vendégek a győzelem lehetőségét, így egészen élvezetes mérkőzés kerekedett. A 81. percben közel volt a vezetés megszerzéséhez a Sepsi. Ștefanescu remek átvétel után lőtt kapura, próbálkozása alig kerülte el a vendégkaput.

A rendes játékidő vége előtt öt perccel felrobbant a nézőtér, miután Damascan jó tíz méterről leadott lövése a kapu közepébe pattant (2–1). A VAR szobában ezúttal is hosszasan vizsgálódtak, ám a hazaiak nagy megkönnyebbülésére szabályosnak ítélték a találatot. A hat perces hosszabbítás nem hozott további fordulatot, így a Sepsi OSK Bernd Storck irányításával sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzését is megnyerte.

SuperLiga, alapszakasz, 20. forduló
Sepsi OSK–Kolozsvári CFR 21 (0–1)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 3410 néző
Vezette: Marcel B
îrsan (Bukarest), asszisztensek: Mihail Grigoriu, Alexandru Visan 
Gólszerzők: Kallaku (70.), Damașcan (85.), illetve Tachtsidis (32.)
Sárga lap: Kecskés (24.), Gheorghe (29.),
Damașcan (86.), illetve Fica (83.)
Sepsi OSK: Niczuly – Kecskés, Niňaj (Ștefan, 62.), Ciobotariu – Oteliță, Gheorghe (Kallaku, 46.), Păun, Varga (Damașcan, 62.) – Ștefănescu, Šafranko (Rondón, 62.), Matei (Bălașa, 90+2.). Vezetőedző: Bernd Storck.
Kolozsvári CFR:
Sava – Camora, Ilie, Krešić, Morgan (Filip, 90+1.) – Cvek, Tahcídisz, Avounou (Deac, 68.) – Karisniqi, Bîrligea (Juričić, 82.), Otele (Fica, 68.). Vezetőedző: Andrea Mandorlini

A 20. forduló további eredményei
FC Voluntari – FC U Craiova 1948 0–1
Petrolul Ploiești – Bukaresti Rapid 0–0
Aradi UTA – Konstancai Farul 0–0
Universitatea Craiova – Jászvásári Politehnica 2–2
FCSB – FC Hermannstadt 3–0
Kolozsvári Universitatea – Galaci Oțelul 0–1
Hétfőn játsszák:
FC Botoșani – Bukaresti Dinamo
A bajnokság állása:
1. FCSB                                41 pont
2. Kolozsvári CFR               33
3. Universitatea Craiova   33
4. Bukaresti Rapid             32
5. Sepsi OSK                        29
6. Kolozsvári U                    29
7. Konstancai Farul             29
8. FC Hermannstadt          28
9. Petrolul Ploiești              27
10. Galaci Oțelul                  26
11. FC U Craiova 1948         24
12. FC Voluntari                   24
13. Jászvásári Poli                23
14. Aradi UTA                      23
15. Bukaresti Dinamo         10
16. FC Botoșani                    9

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?