Sebastian Barbu nyerte a Hargita Ralit

A Sebastian Barbu/Bogdan Iancu páros győzelmével ért véget a 31. Hargita Rali, a nagyszebeni versenyzők szoros küzdelmet folytattak a címvédő Simone Tempestini/Sergiu Itu duóval, azonban a kolozsváriak technikai problémák miatt a dobogóra sem állhattak fel.

Összesen 77 benevezővel rendezték meg a hétvégén a hazai ralibajnokság nyitófordulóját, a 31. Hargita Ralit, a Maxx Racing által szervezett eseményen magyarországi és bolgár pilóták is rajthoz álltak.

A pénteki és szombati, összesen 119 kilométer hosszúságú 12 szakaszon éles küzdelmet vívott a tavalyi győztes Simone Tempestini, és nagyszebeni kihívója, Sebastian Barbu.

A tavalyi ezüst után bearanyozódtak a nagyszebeniek | Fotó: RallyMaxx

A pénteki első három szakaszt követően 13 másodperces előnnyel a Barbu/Bogdan Iancu páros állt az élen. Szombaton kilenc gyorsasági szakasz során folytatódott a kiélezett a küzdelem az első helyért, a címvédő Tempestini és navigátora, Sergiu Itu folyamatosan csökkentette hátrányát, a Power Stage előtt már csak 8 másodperc választotta el őket az éllovastól. Azonban a kolozsváriak az üzemanyagszivattyú meghibásodása miatt már a rajtvonalra sem állhattak fel. Nem volt szerencséje a harmadik helyre esélyes Andrei Gîrtofannak sem, akit egy kényszerű gumicsere fosztott meg a pódiumtól.

Így a 2023-as Hargita Rally dobogójára a győztes Barbu/Iancu mellé a Bogdan Marișca/Sebastian Itu, illetve a bolgár Ignat Isaev/Alexander Spirov duó állhatott fel.

Fotó: RallyPhoto Hunter

A Hargita Ralin először győzedelmeskedő Sebastian Barbu és Bogdan Iancu tavaly is sokáig harcban voltak a dobogó legfelső fokáért, akkor fékproblémák nehezítették versenyüket, végül a nagyszebeniek a második helyen végeztek.

Örülhettek az udvarhelyiek is, a Nat12-es kategóriában a Jakab Attila–Mag Levente páros szinte verhetetlennek bizonyult a szombati etapok során, így megérdemelten állhattak fel a dobogó legfelsőbb fokára.

A bajnokság május utolsó hétvégéjén az Argeşi Ralival folytatódik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?