Sajtóhír: Cristiano Bergodi lesz a Sepsi OSK vezetőedzője

A Sepsi OSK megegyezett Cristiano Bergodival, az olasz szakember lesz a háromszéki egyesület új vezetőedzője – írja a bukaresti sportsajtó.

A GSP és ProSport egybevágó  információi szerint Cristiano Bergodi Olaszországból online aláírta az ügynöke által letárgyalt szerződést, vasárnap este várják Sepsiszentgyörgyre és hétfőn már edzést vezethet Niczulyéknak.

A Sepsi OSK lesz Cristiano Bergodi kilencedik romániai klubja. Az olasz edző a FC Naționalnál kezdte romániai karrierjét, majd megfordult a Kolozsvári CFR, a Bukaresti Rapid, a Poli Iași, a FCSB, a Marosvásárhelyi ASA, a FC Voluntari és a CSU Craiova kispadján. Egyetlen trófeáját még 2008-ban nyerte a Rapiddal, amikor a Román Szuperkupát emelhette magasba.

Mint korábban írtuk, a Sepsi OSK a 11. forduló előtt vált meg korábbi edzőjétől Leo Grozavutól, akinek az irányítása alatt a csapat teljesítménye messze elmaradt az elvárásoktól. A háromszéki csapat ezt követően Ilyés Róbert másodedző keze alatt játszott egy döntetlent a Bukaresti Rapid ellen, majd a bajnokság félbeszakadt a 2022-es katari világbajnokság selejtezőmérkőzései miatt.

A Sepsi OSK tizenegy forduló után a labdarúgó Liga 1 tabellájának 12. helyét foglalja el.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF)  a héten hitelesítette a Sepsi OSK új stadionját, amely immár bajnoki mérkőzéseken is fogadhatja ellenfeleit. Mint korábban írtuk, a koronavírus járvány miatt a háromszékiek elhalasztották az új létesítmény hivatalos megnyitóját, amelynek meghívottja a felvidéki Dunaszerdahelyi AC lett volna. Ellenben szerdán jelezték, hogy a csapat soron következő első hazai mérkőzését, az október 16-án esedékes Sepsi OSK– FC Voluntari összecsapást már az új stadionban játsszák a piros-fehérek.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?