Peking 2022: maszkban hokiztak a kanadaiak és az oroszok

Az abszurd határait súroló mérkőzést Kanada simán megnyerte 6–1-re.

Bő egyórás késéssel kezdődött el a Kanada–Orosz csapat jégkorongmérkőzés a pekingi olimpia női tornájának A-csoportjában. A kanadaiak nem léptek jégre az eredeti időpontban, mert a csapatvezetés nem kapta meg időben az oroszok legfrissebb Covid-tesztjeinek eredményét.Nem lehetett könnyű maszkban hokizni | Fotó: Facebook/Hockey Canada

Az orosz női együttes már a játékok kezdete óta küzd a koronavírussal: bemutatkozó mérkőzésük előtt hat játékosuk is pozitív mintát adott, izolációs hotelben kínlódtak, nyitó meccsükön végül aztán tartalékosan is 5–2-es győzelmet arattak a svájciak felett. A Kanada elleni rangadó előtt és magán az összecsapáson azonban újabb szürreális jelenetek borzolták a kedélyeket.

Történt ugyanis, hogy az oroszok teszteredményei nem érkeztek meg időben, ami a legkevésbé az ő saruk, a kanadai válogatott tagjai viszont addig az öltözőből sem voltak hajlandóak kitenni a korcsolyájukat, ameddig nem lehettek biztosak benne, nincs fertőzött játékos az ellenfél soraiban.

A kezdő korongbedobáshoz a sisakrács alatt maszkot viselve korcsolyáztak ki a játékosok – a csapatok ugyanis elfogadták a jobb híján felajánlott mentő-kompromisszumot, hogy ezzel a feltétellel jégre léphetnek egymás ellen.

A mérkőzésen egyébként már két és fél perc után kettővel ment a legutóbb ezüstérmes Kanada – a második találatnál Renata Fast elképesztő passza és Sarah Fillier beleéréses gólkombinációja a hétvégi NHL All-Star-gálára is odafért volna, csak hogy legyen valami sportérték is –, a vége pedig 6–1 lett a juharleveleseknek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?