FRISSÍTVE – Peking 2022: elutasították a magyarok óvását, Liu Shaolin Sándort kizárták, Liu Shaoangé a bronzérem 1000 méteren

Fotó: MTI

FRISSÍTVE: Korcsolyatörés miatt visszafújták a döntőt a pekingi olimpia rövidpályás gyorskorcsolya férfi 1000 méteres távján. A célvonalat elsőként átszelő Liu Shaolin Sándort kizárták, így az aranyat egy kínai nyakában akasztják majd. A bronzot a fiatalabbik Liu-testvér, Liu Shaoang nyerte meg. FRISSÍTÉS: Elutasították a magyarok óvását.

Újabb érmet szerzett a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó küldöttség a pekingi olimpián, Liu Shaoang nyakába a bronzérmet fogják akasztani. De lehetett volna ez fényesebb is...

Történt ugyanis, hogy a Liu-testvérek mellett három kínai vresenyző részvételével megrendezett 1000 méteres döntőt először félbeszakították, majd az újraindítás után több ütközés is történt, így hiába ért elsőként célba Liu Shaolin Sándor, a videózás után két esetben is szabálytalannak találták, ezért kizárták. A győzelmet így Zsen Ce-vej szerezte meg Li Ven Lung előtt, míg a negyedikként célba érő Liu Shaoang lett a bronzérmes.

Liu Shaoang lett az első háromszoros magyar téli olimpiai érmes, egyben az első magyar egyéni sportoló, aki téli olimpián érmet tudott nyerni.

Fotó: Agerpres/EPAJászapáti Petra második helyen zárta az 500 méteres B döntőt, amivel összesítésben a 7. helyen zárt. A számot az olasz Ariana Fontana nyerte meg a holland Suzanne Schulting előtt.  

Eredmény, férfi 1000 méter
1. Zsen Ce-vej (Kína)
2. Li Ven Lung (Kína)
3. Liu Shaoang
4. Vu Ta-csing (Kína)
5. Itzhak de Laat (Hollandia)
6. Furkan Akar (Törökország)
Liu Shaolin Sándort és Krueger John-Henryt kizárták

Elutasították a magyarok óvását

Kedden elutasították a magyarok óvását, így rövidpályás gyorskorcsolyában nem változott a férfi 1000 méteres döntő végeredménye a pekingi téli olimpián, azaz a célvonalon elsőként áthaladó Liu Shaolin Sándort kizárták, míg Liu Shaoang a kínai Zsen Ce-vej és Li Ven-lung mögött bronzérmes lett.

Erről Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere tájékoztatta az MTI-t, miután megkapta az ügyben eljáró bizottság döntését.

A zsűri szerint Liu Shaolin kétszer is szabálytalankodott a fináléban, ezért sárga lapot kapott, azaz nem csak a fináléból, hanem a teljes 1000 méteres versenyből diszkvalifikálták.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?