Országos bajnokok U23-as korosztályban a szatmári párbajtőröző fiúk

Fotó: Román VívószövetségAranyéremmel térhetnek haza a Bukarestben megtartott U23-as párbajtőrvívó országos bajnokságról a Szatmárnémeti Sportklub férfi vívói.

Az április 21-én tartott versenyen az Anton Cîmpan, Mézinger Márton, Szabó Szabolcs és Tudor Surducan összeállítású kvartett a Bukaresti CSA Steaua első csapatát (Ștefan Baciu, Răzvan Crăciun, Rareș Marghescu, Daniel Popa) 45-37 arányban legyőzve szerezte meg az első helyet. Érdekesség, hogy az egy nappal előbb tartott egyéni versenyben a Steaua színeiben vívó Daniel Pop aranyérmes, Ștefan Baciu pedig ezüstérmes lett, szóval nem akármilyen csapatot győztek le a szatmáriak.

A szatmáriak vívás nélkül jutottak a legjobb nyolc közzé, ahol a LPS Craiova második csapatát 45-40 arányban legyőzve jutottak az elődöntőbe. A döntőbe jutásért a Nagyváradi LPS Bihorul együttesénél voltak jobbak - 45-36 volt az összecsapás eredménye.

A Szatmárnémeti Sportklub egyébként a férfiak egyéni versenyében egy bronzérmet szerzett Tudor Surducan révén. A szintén szatmári, de a Szatmárnémeti VSK színeiben vívó Alexandru Oroian a 6., Mézinger Márton a 7., Szabó Szabolcs a 11., Anton Cîmpan a 37., Luca Gurza pedig az 50.  lett.

A szatmári párbajtőrözők edzői, Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Adrian Pop, Szilágyi Adrian és Simona Surducan büszkék az elért eredményre, különösen a csapatban szerzett első helyre. Az egyéniben némileg a szerencse – vagy pontosabban a balszerencse – is közrejátszott a végső sorrend kialakulásában, ám a legfontosabb, hogy értékes versenytapasztalattal gazdagodtak a fiatal vívók.

Kapcsolódók

Kimaradt?