Ő lehet a belgrádi fedett pályás atlétika-vb „legnagyobb száma”

Vélhetően az ukrán magasugró Jaroszlava Mahucsik lesz a belgrádi fedett pályás atlétikai világbajnokság egyik központi figurája.

A Digi24 hírtelevízió is ismertette a 20 éves ukrán atléta szívszorító történetét, akinek az Európai Atélikai Szövetség közbenjárásával sikerült elutaznia Szerbiába. A tavalyi tokiói nyári olimpiai játékok bronzérmese elmondta, három héttel ezelőtt, február 29-én arra ébredt hajnali fél5-kor, hogy az oroszok bombázzák szülővárosát, Dnyiprot. „Pár órás pánik után elhagytuk a várost, és egy közeli településen találtunk menedéket. Edézsről szó se lehetett, óvóhelyen töltöttük a napokat” – számolt be az European Athletics honlapnak Mahucsik.

Innen, az európai szakszövetség koordinálásával, az ukrán, a román és a szerb atlétikai szövetségek „kézről-kézre” adták Jaroszlavát, aki három nap alatt tette meg a Belgrádig tartó 2000 kilométeres utat. 

Nagy kérdés, hogy Mahucsikot mennyire viselte meg az országát sújtó háború, illetve az edzések hiánya. Az viszont biztos, hogy az orosz atléták eltiltása miatt legnagyobb riválisa, az olimpiai bajnok Marija Laszickene nem vehet részt a fedett pályás világbajnokságon. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?