Nyolcaddöntőbe jutott Simona Halep a US Openen

Bejutott Simona Halep az amerikai nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjébe, miután pénteken három szettben, 7:6 (13/11), 4:6, 6:3-ra legyőzte a kazah Jelena Ribakinát.

A volt világelső, jelenleg a világranglista 13. helyén álló Halep 2 óra és 21 perc játék után diadalmaskodott.

Az első szettet Ribakina (WTA-20.) kezdte jobban, elhúzott 3:0-ra, aztán Halep egyenlített, de a kazahnak ismét összejött a brék, majd 5:3-nál szettlabdája volt, de Halep hárította. Nem sokkal később a román lány már a szettért adogathatott, Ribakina azonban elvette a szerváját és rövidítésbe tolta a játszmát. A rövidítés is rendkívül kiegyensúlyozott volt, végül Simona nyerte 13-11-re.

A második játszma elején Halep két adogatását is elvette Ribakina (3:0), a román lánynak azonban ismét sikerült kiegyenlítenie, majd átvette a vezetést (3:4), de nem tudta megőrizni előnyét, és a kazah nyerte a szettet 6:4-re. A döntő szett ismét Ribakina-brékkel kezdődött, ezután azonban Halep végig fölényben játszott és 6:3-ra nyerte a játszmát.

Az év utolsó Grand Slam-tornáján főtáblára került román teniszezők közül már csak Simona Halep van versenyben a női egyes mezőnyben, következő ellenfele az ukrán Elina Svitolina (WTA-5.) és az orosz Darja Kaszatkina (WTA-27.) közötti találkozó győztese lesz.

Simona Halep 2015-ben nyújtotta eddigi legjobb teljesítményét a New York-i Flushing Meadowsban, akkor az elődöntőig jutott. Tavaly nem indult a US Openen.

Kapcsolódók

Kimaradt?