US Open: sima győzelemmel 3. fordulóba jutott Simona Halep

Fotó: Agerpres/EPAKönnyed, 6-3, 6-1 arányú győzelmet aratott Simona Halep a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) női versenyének 2. fordulójában a szlovák Kristina Kucova ellen.

A szezon első felét sérülés miatt kihagyni kényszerült Simona Halep régi formáját idéző játékkal lepte meg szurkolótáborát, akiknek biztatása betöltötte az Arthur Ashe centerpályát. A felek fej fej mellett haladtak 3-3-ig, amikor Halep magasabb fokozatra kapcsolt és hat egymás utáni játékkal eldöntötte az első szett kimenetelét, és behozhatatlan előnyt szerzett a második játszmában. Kucova „tisztelet”-játéka után Halep már nem adott esély szlovák ellenfelének, és 6-1-re megnyerte a második szettet.

Halep egy ászt és 19 nyerőt ütött, két kettős hibát és 18 kikényszerítetlen hibát követett el a mérkőzésen, míg a 31 éves, a WTA-ranglistán 111-k Kucova mérlege egy kettős hiba, tíz nyerő ütés és 15 kikényszerítetlen hiba volt.

Simona Halep teljesítményének jutalma 180 ezer dollár és 130 WTA-pont.

A 29 éves, 12. kiemelt konstancai teniszező következő ellenfele a Jelena Ribakina–Caroline Garcia párharc győztese lesz.

US Open, női egyes, 2. forduló
Simona Halep-Kristina Kucova 6-3, 6-1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?