Továbbjutott Simona Halep a US Open második fordulójába

Két szettben (6–4, 7–6) legyőzte hétfőn Camila Giorgit New Yorkban, és továbbjutott a US Open második fordulójába Simona Halep.

A 12. kiemelt román teniszező, aki tavaly nem vett részt ezen a Grand Slam-tornán, egy óra és 33 perces játékidő után nyert az olasz lány ellen.

Az első szettben felváltva hozták adogatásaikat a felek 4–4-es állásig, amikor Halep breakelni tudott, majd 6–4-ra zárta a játszmát. A második szettben Halepnek már korábban, 2–2-es állásnál sikerült a break, 4–2-re, majd 5–3-ra vezetett, de 6–5-nél elhibázott két meccslabdát, és ellenfele 6–6-ra egyenlített. A román teniszező végül 7–3-ra nyerte tie-breaket, és ezzel megnyerte a mérkőzést is.

Halep hat ászt ütött és három kettős hibát követett el a meccsen, 83 százalékos hatékonysággal ütötte az első szerváit, 16 nyerő ütése és 14 kikényszerített hibája volt. A montreali tornán győztes Giorginak két ásza, két kettős hibája, 16 nyerő ütése és 30 kikényszerített hibája volt.

A román teniszező teljesítményét 115 ezer dollárral és 70 WTA-ponttal jutalmazzák. A második fordulóban a világranglista 111-ik helyén álló szlovák Kristina Kucova lesz az ellenfele, aki az amerikai Ann Lit győzte le 7–5, 6–1-re. A két sportoló még egyszer sem lépett pályára egymás ellen.

(Címlapkép: Twitter)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?